Worden we bewust geboren?

Je bent op aarde gezet, levend gemaakt. Maar hebben we daar ook onze toestemming voor gegeven, dat we bewust/onbewust worden geboren. Willen we wel geboren worden? Of gaat dit buiten ons om?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, we worden niet bewust geboren. Volgens de biologie (de categorie die je hebt gekozen ) is er niets voor de conceptie.

De beslissing om een kind ter wereld te brengen ligt bij de ouders, niet bij ons (de kinderen). We worden dus niet bewust geboren maar als alle levende wezens doen we er vanaf het allerprilste begin (na de bevruchting) alles aan om in leven te blijven en dus ook levend ter wereld te komen. Dat doen we niet bewust maar je kunt op deze manier wel spreken van een duidelijke wil om geboren te worden en op te groeien.

Bewust, zoals je het in je vraag gebruikt, betekend dat je wetend bent. Bewust kan slechts één oorzaak hebben, dat je hebt geleerd of ervaren, en dit vervolgens hebt opgeslagen als kennis in je geheugen. En dat is vóór je geboorte niet het geval. Biologisch gezien, is voor de geboorte je brein al wel in ontwikkeling, en deze hersenen functioneren (daar waar dit inmiddels kan) volgens de norm van dat wat we Leven noemen, door het organisme wat we zijn in stand te houden en te laten voortduren. Dit doen je hersenen nog steeds, en daar ben je niet bewust van, het is ook erg veel.. Wel kun je inmiddels bewust zijn van het denkbeeld die je van je hersenen hebt, want dat heb je dan geleerd. De wil, die in je vraag besloten ligt, is altijd een oorzaak van denken, en dus je geheugen met wat je hebt geleerd. Geen geheugen - geen denken - geen wil.. Het is maar goed dat wij als geborenen, geen denken hadden bij het moment van ontstaan, we zouden daar ook een zooitje van maken, terwijl we nog niet eens volledig 'af' waren als organisme...;-) Denken, dat wat na de geboorte kan groeien door de opslag van situaties en reacties om je heen, is immers functioneel dualistisch van aard, waardoor voor het eerst de keuze ontstaat die het dualisme voortbrengt. Leven zelf, heeft aan dat dualistische proces geen boodschap, het kan er slechts indirekt door worden beïnvloed, door het denken wat we doen met ons hersengereedschap. En dus hebben we alles, helemaal alles...gekregen. Niets zelf gedaan...nog niet. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100