Waar kan informatie over de filosoof Devlin vinden?

Ik moet voor school een werkstuk maken over Devlin, maar er is weinig te vinden over hem. Waar kan ik informatie over hem vinden? of kan iemand mijn informatie geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op deze Wikipedia-pagina (in het Engels) http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Devlin,_Baron_Devlin is veel informatie te vinden over Lord Patrick Devlin. Bij zijn beroepen ("lawyer, judge and jurist") wordt filosoof niet genoemd, maar hij heeft wel een aantal boeken geschreven die voor de (rechts)filosofie van belang zijn (geweest). Op de Wikipedia-pagina is over zijn bijdrage aan de filosofie met name informatie te vinden bij de subkop "Wolfenden report": http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Devlin,_Baron_Devlin#Wolfenden_report. Toegevoegd na 29 minuten: Misschien heb je hier http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bpnCiD1RvsMJ:www.alibionline.nl/een-grijze-verpakking/+&cd=11&hl=nl&ct=clnk&gl=nl ook nog iets aan. De noot [2] in die tekst verwijst naar het boek The Enforcement of Morals van Patrick Devlin uit 1965.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Devli...
http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Devli...
http://webcache.googleusercontent.com/sear...

http://www.independent.co.uk/news/people/obituary-lord-devlin-1539619.html Als je inderdaad deze man bedoeld 'Patrick Devlin' dan staat op de independent informatie over hem, is wel in het Engels!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100