Wat is onmisbaar?

Wat is onmisbaar? Is het materieel of immateriëel? Wat vind jij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niets is onmisbaar. Maar spreekwoordelijk hetgeen je echt niet wil missen.

Liefde. Zijn er kinderen in huis? Als er geen liefde woont worden het kleine crimineeltjes. Ieder mens heeft behoefte aan liefde en voor een kind is het essentieel.

Zuurstof....

Je eigen lichaam is onmisbaar, zonder kom je niet ver... Verder heb je lucht, water, voedsel en een beetje warmte nodig, de rest hoeft niet per sé...

Alle mensen om je heen waar je wat aan hebt. Die veel toevoegen aan je leven.

Vertrouwen op elk vlak.

Het echte onmisbare is natuurlijke materiëel. Ga maar na: je kán wel leven zonder liefde, vertrouwen, vriendschap, enzovoort. je kan echter NIET leven zonder water, voedsel, zuurstof, beweging.

Geld, of het nu cash is of "plastic" of hoe je het maar wilt noemen. Zonder dat ruilmiddel ben je nergens.

Eten, drinken, social contact :) en slaap natuurlijk. Dat zijn de dingen die uiteindelijk echt onmisbaar zijn, maar in de huidige maatschappij kan ik wel duizend dingen opnoemen... maar dat ga ik niet doen hoor :P

Mijn vrouw en kinderen. Familie. Vrienden. Goede gezondheid. Geld, niet perse onmisbaar maar je hebt het wel nodig. Liefde . Humor. Goede gevoelens over iets. Materieel: Auto, in mijn geval. Mobieltje. Werk i.v.m geld. Huis.

Wat onmisbaar is, om te kunnen leven, om te kunnen ervaren, en om te kunnen zijn, dat is: -de geest (het denken/ het rationele) -de ziel (het voelen/ het emotionele) -en het fysieke lichaam (het tastbare/ het mechanische). Gij zijt dus, voor jezelf, om te kunnen leven, om te kunnen ervaren en om te kunnen zijn, ZELF onmisbaar...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Zelf

Het idee voor iemand iets te betekenen.

onmisbaar... je adem, de liefde de warmte die je kunt ervaren als je het leven leeft.

de zon

Jezelf Al het andere is nutteloos als je er zelf niet bent.

Taboes blijven onmisbaar!

( historisch ) besef, dat is onmisbaar. Zonder besef zou deze vraag niet gesteld zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Historisch_besef

Niks is a priori onmisbaar.

Liefde voor jezelf. De levensvreugde komt hieruit voort en dient als basis voor dit leven. Dus het immateriële is onmisbaar. Er vanuit gaande dat materie hier verstaan wordt als dingen om de mens (ogenschijnlijk) 'gelukkiger' te maken.

Dat hangt af wie of wat degene is die mist. De vraag is dus eigenlijk 'wat is voor wie onmisbaar?'. Alles en iedereen kan gemist worden. Als het universum ophoudt te bestaan, zal er(vermoedelijk) niemand om rouwen. Als mensen het plotseling moeten doen zonder die ene persoon die ze in hun leven niet zouden kunnen missen, leren ze vaak toch gewoon, hoe verder te gaan. De mens is een flexibel wezen. Die past zich (bijna) altijd weer aan de nieuwe omstandigheden aan.

on·mis·baar bn; -der, -st absoluut nodig; onontbeerlijk Dat is de definitie. Verder denk ik eigenlijk vooral een levend lichaam, een geest, de wereld zoals wij die kennen, zorgzaamheid, humor en belangen. Moeilijk vraag is dit :)

De liefde die je voelt, en de kleine kinderen met hun prachtige ongecompliceerde antwoorden, zodat je weer hoop krijgt in een toekomst. Materieel antwoord; mijn heerlijke luie stoel, die ik achterover kan klappen.

je gezondheid

mijn laptop

de geest die adem geeft dus inmaterieel

Bewustzijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100