Waarom bestaat de mens?

Dit lijkt een beetje overdreven, maar waarom bestaan we eigenlijk? Wat heeft het voor nut dat wij bestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat de mens, net als pus uit een wond de manier is van de aarde om schoon schip te maken. Gezien ons gedrag op de planeet, en dat in vergelijking met andere diersoorten, kan ik me niet voorstellen dat er voor ons een heel langlopend plan is uitgewerkt. De aarde red zich wel, de mens trekt uiteindelijk aan het korste eind. Toegevoegd na 1 minuut: Eigenlijk komt het er dus op neer: hoe meer mensen, hoe meer problemen, hoe sneller "wij" hier game over zijn, en de planeet weer verder kan met wat ie deed voordat wij hier begonnen te kloten... Toegevoegd na 7 minuten: Ik wou dit eerder niet posten want is een beetje vaag, en niet wetenschappelijk aangetoond, maar: Als we al een reden hebben om hier te zijn is dat puur het doel om ons voor te planten. Wat kan voortplanting nog meer voor doel hebben dan zoveel mogelijk van een soort produceren? Bacteriën doen in feiten het zelfde op kleine schaal. Van hun is eveneens bekend dat zij problemen kunnen oplossen... goed schiks, dan wel kwaadschiks... Vraag je zelf is af: Ben jij op aarde om er een betere wereld van te maken? Toegevoegd na 8 minuten: dit is trouwens een hele eigen benadering van het klimaat probleem, kan iemand die toevallig weet of er over deze theorie meer informatie is mij inseinen? Toegevoegd na 27 minuten: Yow, ik snap wel dat het een beetje zwaar is, maar ik denk toch echt dat in iedergeval voortplanting een van de voornaamste reden is... Zodat de natuur overleeft, want daar is ze namelijk altijd mee bezig... Ik kan met echt niet voorstellen dat we hier zijn gekomen als een soort tussen station naar een hiernamaals... of om lekker te werken. Voorop staat voor mij, leven is eindig... dus leef het "live life" zeg maar... Toegevoegd na 30 minuten: Je had um trouwens bij filosofie neer geplakt, dus ik dacht, ik geef mij filosofisch opvatting wat betrefd dit onderwerp... En dat het dan overdreven lijkt, tja...

Ik hou van het leven dus ik besta om de wereld op te vrolijken.

Mensen zijn er, dat heeft geen reden nodig.

Gefeliciteerd, je hebt zojuist voor de tigste keer de ultieme vraag gesteld, waarop natuurlijk niemand een definitief antwoord heeft. Levensvragen -zoals deze- kun je pas en uitsluitend voor jezelf beantwoorden na de nodige levenservaring. Je doel en missie in dit leven zul je zelf moeten zoeken, hetzij alleen, hetzij aan de hand van een religie of levensvisie waarin meerdere mensen min of meer hetzelfde soort antwoord (maar eveneens onverifieerbaar) hebben geformuleerd. Daarvan zul je er hieronder meerdere gaan krijgen, maar geen van deze antwoorden is dus het Definitieve Ultieme Antwoord op deze vraag. Bovendien zul je daarvoor eerst moeten definieren wat je verstaat onder Mens, onder Leven en onder Nut. Die drie kun je je tanden al behoorlijk op stukbijten. Toegevoegd na 8 minuten: Zie ook : http://www.goeievraag.nl/vraag/leven.45676 http://www.goeievraag.nl/vraag/leven.25696 http://www.goeievraag.nl/vraag/volgens-jou-zingeving-leven.5351 http://www.goeievraag.nl/vraag/bedoeling-leven.2650 http://www.goeievraag.nl/vraag/leven-dood-leven.15745 http://www.goeievraag.nl/vraag/leven-mensen-dood-gaat.34741 http://www.goeievraag.nl/vraag/leven-vrije-lotsbestemming.11541 http://www.goeievraag.nl/vraag/zinvol-leven.24217 http://www.goeievraag.nl/vraag/bestaan-nutteloze-wezens.4410 http://www.goeievraag.nl/vraag/reden-leven.28029 http://www.goeievraag.nl/vraag/zin-leven.2144 http://www.goeievraag.nl/vraag/voorbestemd.40205 Dat zijn er wel effe genoeg ; topje van de ijsberg.

Het nut van het bestaan is als je iets betekend voor anderen.

Om elkaar te helpen om samen het leven te leven

De mens bestaat om te leven, en van het leven te genieten en er het beste van de maken.

Je bestaat omdat via jou het Absolute Bewustzijn zichzelf uitdrukt. Of om de wereld een beetje mooier achter te laten dan je hem aantrof. Of je bestaat om in je bestaan zo te leven dat dit je laatste wedergeboorte is. Of om God te dienen. Of om punten te verzamelen voor een hoger level in het hiernamaals. Of om ... ???

Om de aarde te vernielen!

Bronnen:
https://google.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100