Zit de wereld in 1 korreltje zand?

De wereld, het universum, alles, alle kennis en wijsheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wetenschappelijk gezien niet. Filosofisch gezien wel, op een bepaalde manier. Je kunt een heleboel analogieën trekken, en daarmee een heleboel wijsheid opdoen, door de wereld in een korreltje zand te zien.

Wellicht niet in een korreltje zand. Dat is tamelijk steriel. Maar als je een theelepeltje aarde neemt dan zit dat barstensvol leven, chemische elementen en bevat leven in de vorm van bacterien, viussen, eieren amoeben etc. De basis voor intelligent leven & een samenvatting van het helaal bevinden zich op die manier in een theelepeltje aarde.

Nee dat niet, maar wel de kenmerken... Uit een detail kun je het geheel kennen en in het geheel kun je alle details zien... Dus het is niet de wereld, maar wel de kenmerken...

Als jij dat voor waar aanneemt, dan is dat zo! Het is ook jouw wereld

Misschien voor een 'hogere macht', die wij niet waarnemen, wel! Stel je voor: een mens is een bacterie. voor hem/haar is het menselijk lichaam al 'oneindig', laat staan onze gehele aarde! Wij mensen overzien wèl de omgeving van de bacterie. Misschien is er ook een 'hogere macht' die snappen en overzien wat wij niet (kunnen) zien!

nee

Als je je afvraagt of in grote ons heelal de grote van een zandkorrel in een woestijn is? Dan denk ik dat dan de woestijn ook weer in een zandkorrel in de woestijn is etc etc. Immers hoe kan een mens oneindig groot bevatten?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100