Een rups veranderd in een vlinder. Bestaan er nog meer van dat soort transformaties in de dierenwereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bijna alle soorten vliegende insecten, zoals , vlinders, motten. vliegen, wespen, bijen, kevers, libellen, zijn eerst een larve/ rups, verpoppen daarna en komen als de volwassen insect te voorschijn. In het zeewater zijn er ook heel veel, vooral bij de lagere dieren zoals anemonen, kwallen e.d. maar ook bij veel schelpdieren, alleen verpoppen deze zich niet.

Een dikkopje verandert in den kikker.

Bijna alle vliegende insecten komen uit larven. en een kip komt uit een ei :-) net als de meeste vogels...

uit een larve komt een liefheerstbeestje

ik weet wel dat een lieveheersbeestje eerst een soort lelijk en eng beestje is en dan een lief lieveheersbeestje wordt

Bronnen:
http://www.2metdenatuur.nl/larvelieveheers...

Bijna alle insecten die vliegen, En kikkers ontstaan uit kikkervisjes, ook een grote transformatie toch?

De libelle uit de eitjes komen larven, die maanden tot jaren onderwater leven en ademen met een soort kieuwen. Het voedsel van de larven bestaat uit kleine waterdieren, soms zelfs kleine visjes. De verlengde onderlip met scherpe klauwen, die ze onder de kop kunnen opvouwen, maakt van hen geduchte rovers. Ze kunnen daar bliksemsnel hun prooi mee vangen. Als de larve is uitgegroeid kruipt hij over een riethalm uit het water. Even later barst de larvehuid open en de volwassen libelle kruipt eruit. Dit is de kwetsbaarste tijd, want voor hij weg kan vliegen moeten zijn vleugels en lijf opgedroogd zijn.

Alle insecten in de superorde Endopterygota, nagenoeg alle amphibiën, kreeftachtigen, sommige weekdieren, neteldieren... Je zou haast denken dat wij de uitzondering zijn. Toegevoegd na 3 minuten: Ook interessant; De Axolotl, een amphibie gerelateerd aan salamanders, heeft de "volwassen" fase uit de natuurlijke levensloop gesneden en plant zich tegenwoordig voor in de fase die normaal als larve gezien wordt voort. In laboratoriumtests zijn sommige van hen zodanig gemanipuleerd dat zij alsnog de larve-fase passeerden, hetgeen zeer uiteenlopende en spectaculaire resultaten opleverde.

Transformatie is een zeer breed begrip. Er zijn inderdaad de overduidelijk, althans voor ons: een vlinder die uit de cocon komt bijvoorbeeld. Maar dat wil niet zeggen dat er niet transformaties plaatsvinden op andere manieren. Het ouder worden an sich al is een voortdurende transformatie. ;)

Ook de mens maakt zijn hele leven een transformatie door. Van zaadcel plus eicel naar embryo naar foetus naar zuigeling naar peuter naar kleuter naar kind naar puber naar adolescent naar jong volwassene naar middelbare leeftijd naar ouderdom... Toegevoegd na 46 seconden: Ik bedoel, de mens is immers ook een soort dier. Een zoogdier welteverstaan.

Een larve van een langpoot vreten eerst de wortels van jou gazon op . En dan woedt het een langpoot .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100