Hoe heten deze engerds? En hoe krijg ik ze mijn huis uit?

Ik woon al 10 jaar in het zelfde huis maar dit heb wel erg veel last van een bepaalde soort spin (zie foto)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

deze creep is de gewone huisspin, tegenaria atrica. het zijn trechterspinnen, die van vochtige plekjes houden. overdag zitten ze bij hun web, maar in de avond willen ze nog wel eens langs komen rennen, zeker in de herfst, als het voor deze spinnen paartijd is. ze houden van vochtig, dus hoe droger je huis is, hoe minder ze zich zullen thuisvoelen bij jou.

Dat is een doodgewone huisspin en die krijg je weg door ze te vangen en buiten weer los te laten.

Bronnen:
http://www.xs4all.nl/~ednieuw/Spiders/spid...

dat zijn langpoot spinnen, ik weet dat je in frankrijk spuitbussen hebt tegen spinnen, maar weet eerlijk gezegd niet of ze in nederland ook verkrijgbaar zijn, het is nartuurlijk wel giftig spul. Toegevoegd na 2 minuten: weet niet of je een kat hebt maar die willen ook nog weleens een spinnetje op eten

Dit noemt men gewoon een huisspin. Ondanks de naam, gewoon oppakken en buiten zetten. Ze zijn onschuldig en doen niks. Tuurlijk is het altijd weer even schrikken.

Zo een rende ook vorige week ineens onder mijn bureaustoel. Schrok me zowat dood. Heb me zeker een half uur niet durven verroeren. het zijn inderdaad normale huisspinnen. Al wil ik ze liever niet in huis hebben....jakkie

wij hadden ze in ons vorige huis ook,verschrikkelijk.vooral in het najaar komen ze tevoorschijn.nu hadden we ook n open afvoer naar buiten voor t vochtige stoom na t douchen dus kropen ze via die afvoer naar binnen,heel erg.we hebben n ventilator geplaatst op die afvoer en hadden er n stuk minder last van gelukkig.het zijn ook wel heel erg grote zwarte spinnen.in onze woning nu hebben we ze gelukkig niet meer,af en toe van die kleine dikke spinnen,water vlug en ze steken ook nog.we hebben de grote voor kleine in geruild.haha.maar ze blijven vies en angstaanjagend.

Jaja, de huisspin. En die kan best wel groot worden. En al zal deze info niet helpen, je hoeft er echt niet bang voor te zijn want ze doen ECHT niets. Bedenk maar dat als jij lekker ligt te slapen, hij allemaal andere enge beesten voor je vangt. Geef hem een naam, en zeg telkens als je hem ziet: Hoi ......., succes vannacht met de vangst!! Of iets anders wat je te melden hebt... ("weertje, he..." of "pasta of aardappelen, wat vind jij?") Misschien dat je er toch een beetje sympathie voor gaat krijgen, want ze hebben je niets misdaan..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100