Welk lichaamsdeel is het minst gevoelig voor pijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het velletje van je elleboog. Daar kun je heel hard in knijpen zonder pijn te voelen.

Denk de handen die zijn het meeste gewend lijkt mij zo.

Dat hangt erg af van je algehele conditie. Bij een langdurige, ernstige verkoudheid waarbij ook je gehoor wordt aangetast, lijkt het alsof pijnprikkels zoals die in een "normale" situatie worden waargenomen, minder zijn. Met recht (oren) een ver"doofd" gevoel. Als het gaat om het waarnemen van pijn in één specifiek lichaamsdeel is naar mijn ervaring, behalve nagels en haren, pijn in alle lichaamsdelen waar te nemen en is dus niet specifiek aan te geven welk lichaamsdeel het minst gevoelig is voor pijn. Wat wel bekend is, is dat bijvoorbeeld hoofd- en buik- en maagpijn veel voorkomend zijn als gevolg van langdurige en heftige stresssituaties. Maar dan antwoord ik niet op je vraag welk lichaamsdeel het minst gevoelig is voor pijn... Toegevoegd na 6 minuten: Met algehele conditie bedoel ik de mate waarin lichaam en psyche in balans zijn. Bij een verstoring van die balans lijkt de pijnervaring te veranderen.

Bronnen:
Ervaring met homeopathische behandelwijzen.

je oorschelp. Hier kan je zelfs een oorbel inschieten zonder al te veel pijn.

Je grote hersenen. Daar zitten geen zenuwen in, dus daar is ook geen gevoel.

Je haar en de nagels zelf (natuurlijk niet wat er onder zit).

Dat zijn zonder twijfel je hersens.

De linkerhand van Captain Hook.........

Je hart Wordt daar iets doorheen gestoken, een zwaard, een mes of een kogel, dan ben je dood en voel je niets meer... Sorry, een beetje flauw, maar...

Tenzij je het niet als lichaamsdeel beschouwt... Je nagels en je haar.

minst gevoelig: De kin. het voorhoofd. de handpalmen. de wangen. de borst. de schouders. Meest gevoelig: tong. lippen. oogleden. zwemvliezen. polsen. onder de nagels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100