Waarom maken mieren altijd een nest onder een bloempot?

Altijd als ik een bloembak op mijn terras heb staan komt daar een mierennest onder. Als je dan de bloembak optilt zie je een laagje aarde van een paar mm dik met daarin een gangenstelsel.

Toegevoegd na 4 uur:
Het is volgens mij zo dat ze een nest hebben onder de tegels waar de plantenbak opstaat. Alleen gaan ze dus "een etage hoger".

Weet jij het antwoord?

/2500

mieren maken een gang waar als t regent niet direct t water inloopt onder de bloempot zitten ze redelijk beschermd je kan mieren op een vriendelijke manier verjagen door wat 2 of 5 eurocenten onder de bak te leggen ze komen niet meer terug en zoeken een andere plek

Het is niet zo,dat mieren daar speciaal een bloempot voor uitzoeken. Ook onder stoeptegels miegelt het vaak van de mierennesten.Maar als de omstandigheden er gunstig voor zijn, zullen ze ook wel bloempotten frequenteren.

Ik heb nu 6 jaar een tuin, daar staan verschillende bloempotten in. Heb vaker mierennesten gehad, maar nog nooit onder een bloempot. Ik herken het dus niet. Bij mij zitten ze het liefst tegen de gevel aan (wel onder de grond hoor).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100