meelwormen kweken; is dat landbouw of veeteelt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan hou ik het op landteelt :) Toegevoegd op 08-05-2009 23:00:36 Eerst nog maar even opgezocht wat men onder vee verstaat, zie wiki: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vee "Onder vee verstaat men meestal de door de mens gedomesticeerde dieren. Men bedoelt daar meestal rundvee mee, al of niet als melkvee of als slachtvee bedoeld, maar in ruimere zin kan men er alle om economische redenen door de mens gehouden dieren onder verstaan." Dan volgt er een opsomming van dieren die als vee gezien worden. Het spijt me dat ik je moet teleurstellen, maar meelwormen staan er niet tussen. Honden eigenlijk ook niet, dus dat is ook geen veelteelt. Ik denk dat je gewoon kunt zeggen dat je een kennel hebt met stamboek-wormen.

Dat is veeteelt. Toegevoegd op 08-05-2009 22:33:52 Ik bedoelde eigelijk veebouw

Het gaat hier om veeteelt. Meelwormen zijn het uiteindelijke product, en niet de grond waar zij in leven. Maar met het compromis 'veebouw' van entity kan ik ook goed leven hoor ;)

land·bouw, de[m.] Landbouw (ook: land- en tuinbouw) is het geheel van economische activiteiten waarbij het natuurlijke milieu wordt aangepast ten behoeve van de productie van planten en dieren voor menselijk gebruik. Veeteelt maakt dus onderdeel uit van de wat valt onder de term landbouw. Dus je zou het hoe dan ook als landbouw kunnen beschouwen. Veeteelt zou ik het niet noemen, aangezien ik de meelwormen niet als vee zou omschrijven. Toegevoegd op 09-05-2009 00:12:23 Het voorvoegsel 'meel' in de naam meelworm roept de associatie op met meel als gemalen graan. De vraag zou dan natuurlijk ook goed als grap bedoeld kunnen zijn om deze schijnbare tegenstrijdigheid aan het licht te brengen.

De derde weg: Industrie...

Visteelt is toch ook zoiets? Mengvoederindustrie is de productie van veevoeder. Ik denk ook dat het tot de industrie gerekend wordt.

Als veeteelt beschouwd kan worden als het houden van dieren voor economisch gewin, dan vallen die meelwormen daar ook onder.

veeteelt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100