Waarom wist de krokodil te overleven, terwijl de dinosauriërs uitstierven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De dinosauriers zijn waarschijnlijk uitgestorven door ene meteoriet inslag. De donkerheid hierna leidde tot een zeer lage dichtheid aan plantaardig eten, waardoor grote grazers uitstierven. Hierdoor was er voor grote jagers ook geen groot geoge prooi meer te vinden. Krokodillen zijn een stuk kleiner en de voedselbehoefte is een stuk lager. Hierdoor konden ze overleven: De zoogdieren hebben oko vanwege deze reden overleefd & zijn sinds de dino's zeer succesvol geworden.

krokodillen leven in water en ook van eten uit het water, en haaien enzo hebben het ook overleefd. Dus ik denk dat het voedsel in het water beter bewaard is gebleven dan op het land. Ook zijn dinosaurussen over het algemeen wel wat groter dan een krokodil en zullen dus minder voedsel nodig gehad hebben in verhouding met de dinosaurus. Ik denk ook dat het woord krokodil eigenlijk vervangen zou moeten worden door alligator. Eigenlijk ben ik het gewoon niet eens met de reden waarom de dinosaurussen uitstierven, maar goed bovenstaande zou een verklaring kunnen zijn. Toegevoegd na 16 uur: ik twijfelde ook of de krokodil toen al wel bestond alleen krokodillen/alligator. Ging dus ook meer uit van zijn eventuele voorloper.

Ik denk dat de krokodil pas lang na het uitsterven van de sauriërs onstaan is, althans in hun huidige vorm.

Slechts een kleine groep krokodillen wist te overleven, veel soorten stierven uit! Kijk maar eens naar de familie van gavialen; 4 van de 5 soorten zijn uitgestorven. Niet recentelijk, maar als fossiel! Maar één van de 5 soorten wist de oertijd te overleven, doordat die zich het best wist aan te passen aan de nieuwe omgeving en omstandigheden. Zo is dat eigenlijk ook met dinosauriërs gebeurd, vogels stammen ook van dino's af!

Wat ik weet waren krokodillen amfibieën, en dinosauriërs reptielen, maar ook de krokodillen waren na een haar ook bijna uitgestorven, maar zij hadden het geluk dat ze in water konden blijven leven, voor een lange tijd, de tegenwoordige krokodil kan rond de 6 uur onderwater blijven zonder te ademen, en vroeg zou dat iets langer geweest zijn omdat de zuurstofpercentage veel hoger was rond de 30 procent

Bij massale uitsterftes zoals ten tijde van de K-T overgang het geval is geweest, geldt voor een heel groot deel ook simpelweg willekeur. Verder hangt er een heleboel in een ecosysteem op zo'n manier in elkaar, dat de verbanden en gevolgen niet altijd even goed te overzien zijn. Een groot deel van de krokodilachtigen heeft het niet overleefd, maar een kleine groep wel, en deze vormden de basis van de krokodilachtigen die we nu kennen. Datzelfde geldt overigens onverminderd voor dinosaurussen - een groot deel heeft het niet overleefd, maar een kleine groep wel. Deze hebben hun oude heerschappij nog eens dunnetjes overgedaan en alle continenten opnieuw heroverd - we kennen ze tegenwoordig als vogels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100