Men spreekt vaak van een "slakkengangetje"maar hoe snel/langzaam is dit eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Langzamer dan: 0,003 m/s dat is namelijk het wereldrecord-snelheid van de snelste slak ooit gemeten.

Het is de snelheid die net tussen traag tot zeer traag zit.

Letterlijk genomen zou dit 0,048 kilometer per uur zijn. Een slak gaat namelijk gemiddeld 0,048 kilometer per uur. Uiteraard is dit vaak spreekwoordelijk op te vatten en niet letterlijk. Men spreekt dan ook van een slakkengangetje als iets/iemand duidelijk langzamer gaat dan hiervoor als normaal wordt beschouwd. Dus als een auto op de snelweg 80 km/u rijd in plaats van 120 km/u kan met spreken van een slakkengangetje, terwijl 80 kilometer helemaal niet zo traag is. Het gaat er dus om of het in verhouding met de rest traag is. Overigens zijn er een aantal dingen die letterlijk met een slakkengangetje gaan, zoals de Poolse post ( die gaat zelfs nog langzamer!). Zie link.

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/23535/...

Een gewone tuinslak bereikt een topsnelheid van ongeveer 78 furlongs per fortnight.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/FFF_System

Snails move by sliding on their single foot. Specialized glands in the foot secrete mucus, which lubricates the path over which the snail crawls. Snails can only crawl. Even those that live in water can't swim. As they crawl they secrete a slime to help themselves move across surfaces. Snails and slugs travel at speeds that vary from slow (0.013 m/s) to very slow (0.0028 m/s). Dus, een slakkegangetje is letterlijk tussen de 16.836 en 78.168 furlong/fortnight om maar even de eenheid van mijn bovenbuurman aan te houden.

Je kunt het vergelijken met 50 km/h rijden, waar je 100 mag! Toegevoegd op 06-05-2009 21:41:14 Tip: Ga eens vaker op zondag de weg op!

voor slakse begrippen is dat best wel snel. omdat een slak over het algemeen niet zo lang leeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100