waarom ziet de mens alles verkleint en op zijn kop en wordt het daarna vergroot en omgedraaid door de hersens?

wat is daar nou logisch aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

De evolutie is nu eenmaal niet aan 'ontwerp' gebonden. Dus de eerste lenzen zullen dit effect hebben gehad, en de hersenen hebben zich aangepast. Als je vantevoren een bouwplan kan maken dan probeer je dat soort trucs te voorkomen, ja. Maar zo werkt evolutie nu eenmaal niet.

Zelf vind ik het nogal praktisch zoals het is. Een beeld op ware grootte kan je niet meetorsen en ogen die het beeld niet op z'n kop zetten zijn alleen maar gecompliceerder en groter. De hersenen hebben er geen probleem mee om het beeld aan de werkelijkheid aan te passen. Zelfs als je een bril op zet die het beeld ook op zijn kop zet dan zorgen de hersenen er voor dat we binnen enkele dagen weer een normaal beeld zien. Wat wil je nog meer? Het enige nadeel van de bestaande constructie is dat we gevoelig zijn voor misleiding als het trompe l'oeil, maar zo vaak komt dat in de praktijk ook weer niet voor.

Nou kijk. Is logisch want als niet wordt omgedraaid, dan zie alles onderstebuiten. Als wordt omgedraai, dan alles goed.

Mag ik deze vraag niet begrijpen? Welke mens ziet alles klein en op zijn kop? Ieder mens ziet alles in de juiste proporties en plek volgens mij.

Toen de mens evolueerde en ogen kreeg, toen waren er twee mogelijkheden: harwareoplossing: een extra lens of softwareoplossing: dwz de correctie door je hersens laten gebeuren. Het kan zijn dat beide oplossingen gelijk werden gestart, maar dat de softwareoplossing eeuwen eerder bevredigend werkte. Zo efficient kan alleen maar de evolutie werken. De evolutie is niet logisch of doelbewust, maar wel uiterst efficient.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100