Hoe richt ik een aquarium zo goed mogelijk in voor het houden van kikkervisjes?

Onze traditie is op koninginnedag op kikkervisjes 'jacht' te gaan...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ha, kikkers, dat is mijn lust en mijn leven! Je praat nu over de kikkervisjes van de bruine kikker, Neem het liefst slootwater in je aquarium, of een deel slootwater voor de bacterieën. Plaats voldoende zuurstofplanten. Zet het aquarium op een lichte plaats voor het raam in de zon. Bijvoeren met vissenvoer, liefst vlokken en ook zinkend voer, wel heel spaarzaam voeren. Ververs iedere dag een derde van het water. Niet meer dan een 25 tal kikkervisjes er in. Zodra ze pootjes krijgen weer los laten, omdat ze dan over gaan op dierlijk voedsel bladluizen e.d. Ze eten dan geen visvoer meer. Succes!

http://www.waterwereld.nu/kikkervisjes.php hier staat alles beschreven wat je wilt weten

Een heel belangrijke factor niet uit het oog verliezen. Zorg dat er een drijvend element in het water aanwezig is als een soort eilandje. De kikkervisjes zullen na een bepaalde tijd pootjes krijgen en hun staartje verliezen. Ze krijgen dan ook longen en ademen zuurstof. Als er dan geen eilandje is waar ze op kunnen zitten dan verdrinken ze. Zorg ook dat de randen van het eilandje niet te hoog zijn, liefst een schuin aflopende kant die al onder water begint. Ze kunnen dan beter op het "droge" kruipen.

is het niet beter om kikkervisjes te laten waar ze zijn:))) maar als je dan toch doet, kan je beter naar een dierenwinkel gaan en daar advies vragen misschien die weten er tenslotte toch wel meer van en dan natuurlijk afdeling amfibieen.. Toegevoegd na 2 dagen: eddyst je hebt gelijk in dat perspektief had ik het nog niet gezien :)))) het is natuurlijk heel zinvol de kinderen de dingen van de natuur mee te geven en dan kan dit wel een goeie leerschool zijn...

Bronnen:
eigen mening

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100