Waarom komt een mug binnen als je je licht aanlaat op je slaapkamer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Muggen komen op verschillende dingen af, waaronder lichaamsgeur. Ook worden ze aangetrokken door warmte, zweet, melkzuur en koolstofdioxide (CO2). En op de vraag" waarom cirkelen ze dan altijd om lampen" kan ik antwoorden; Lampen geven niet alleen licht maar ook warmte af.

Bekendste fabel is nog wel dat muggen op licht afkomen - Je ligt net in bed en valt bijna in slaap. Dan begint het gezoem: muggen. Massaal gaan ze 's nachts op zoek naar menselijk bloed. De mens, die tijdens zwoele zomers toch al moeilijk de slaap kan vatten, lijkt alle fabeltjes te geloven om er vanaf te komen. Entomoloog Willem Takken van de Wageningen Universiteit weet wat echt werkt. "De bekendste fabel is nog wel dat muggen op licht afkomen", zegt de insectenkenner. "Mensen stommelen 's avonds voor het slapen gaan in het donker rond in hun slaapkamer, terwijl muggen op de geur van de mens afkomen, niet op licht." Het is een hardnekkig muggensprookje, stelt Takken. "We kunnen honderd keer vertellen dat het niet klopt, maar mensen blijven erin geloven."

Bronnen:
http://www.dierenklinieklemmer.nl/page202/...

Je ziet ze dan beter, maar ze zijn er ook in het donker. 1] Entomoloog Willem Takken van de Wageningen Universiteit weet wat echt werkt. "De bekendste fabel is nog wel dat muggen op licht afkomen", zegt de insectenkenner. "Mensen stommelen 's avonds voor het slapen gaan in het donker rond in hun slaapkamer, terwijl muggen op de geur van de mens afkomen, niet op licht." Het is een hardnekkig muggensprookje, stelt Takken. "We kunnen honderd keer vertellen dat het niet klopt, maar mensen blijven erin geloven." http://www.dierenklinieklemmer.nl/page202/files/5c729fd1591a66741d306487cc6a2bb7-13.html 2] Het effect van licht op de mug is onduidelijk. UV-licht kan muggen lokken, terwijl fel lamplicht de muggen mogelijk buitenhoudt. http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=Muggen

Een mug komt op het uitgeademde koolzuurgas af en op op lichaamswarmte, niet op licht. Als het lijkt alsof hij op licht afkomt, is dat toeval.

Als het licht aan staat weten ze dat er iemand thuis is om bloed van te drinken.

Waarom vliegen er dan zoveel muggen rond een lampje dat buiten brand?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100