waardoor heeft een mug zo'n snel reactievermogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vlieg leeft heel snel en kort, niet alle kleine dieren zijn zeer snel maar vliegen en muggen wel, dit heeft een aantal oorzaken, een zeer snelle verbranding(sneller werkend metabolisme), het feit dat oppervlakte een tweedemachtfunctie is en inhoud een derdemachtfunctie. ons oppervlak is het contact met de buitenwereld en onze massa hetgeen we daarin moeten verplaatsen.Massatraagheid speelt ons meer parten dan een vlieg). . Deze is bij een vlieg dus veel gunstiger dan bij een mens. De snelheid waarmee zenuwen een signaal doorgeven kent een maximum en ook daarmee is een vlieg tov. ons zwaar in het voordeel. Vliegen hebben ook een andere opbouw van hun hersenen als wij, deze lijkt wat op een touwladder en ligt door het lichaam heen, wat de afstand tussen aansturing en uitvoerend weefsel ook nog eens verkleint. Zelfs bij computers houdt men rekening met de maximale snelheid waarmee electronen door een geleider kunnen en stapelt men zelfs processoren op om afstand-winst te halen, et zou me niets verbazen als bij dit soort ontwerpen ook naar de biologie kijkt en daarvan leert. Voor een vlieg zijn we ongelooflijk traag en kunnen we alleen met sterk versnellende attributen een vlieg te pakken nemen. Zou de vlieg ook nog slimmer zijn dan hij is , dan hadden we geen schijn van kans, onze hersenen kunnen bepaalde beperkingen compenseren en hebben paarden een lange staartwelke snelheid aan het eind de vlieg overklast. Toegevoegd na 9 minuten: daar waar je vlieg leest kan ook mug staan, muggen zijn wel ranker en lichter dan vliegen maar ook bliksemsnel, zelfs het voltanken van vrouwtjesmuggen(alleen die steken om bloed op te zuigen) is een secondenkwestie en wordt pas gevoeld als ze antistollingsmiddel inspuiten welke de jeuk veroorzaakt. Heel soms raken ze een (pijn) zenuw en dan voel je een felle prik.

Hij ziet alles in in slow motion

Natuurlijke selectie : de langzamere konden minder goed andere insecten of de staart van de koe :) of vogels enz ontwijken . De snellere hadden iets meer overlevingskans enz . De concurrentie ook dus het is de survival of the fittest . Zouden muggen lang in een gebied leven zonder vijanden of waar snelheid niks zou toevoegen dan zou dat zo verloren gaan . Interessanter vind ik het ongelooflijke efficiënte energie gebruik van al die insecten als we dat zouden kunnen kopiëren zou het energie probleem mogelijk opgelost zijn .

Dat komt omdat hij klein en licht is. Klein. Probeer maar eens net zo snel je armen op en neer te bewegen als een mug zijn vleugels. Je ziet dat ook al bij kleine kinderen. Die bewegen armen en benen veel sneller dan een volwassene. Klein. De zenuwbanen voor de aansturing zijn heel kort. Weinig vertraging dus. En heel korte en directe beslissingsbanen. Licht en klein. Hij heeft maar een heel klein draaimoment nodig on te wenden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100