Waarom laat een dode muis zijn urine niet lopen?

Een overledene laat zijn urine lopen doordat de spieren van de blaas zich na het overlijden ontspannen. Althans, dat is mij altijd verteld. Dit zou zowel voor mensen gelden als voor bijvoorbeeld honden, katten, en alle andere zoogdieren.

Nu heb ik al meermaals een muis gevangen in een muizenval. In alle gevallen was de muis dood, maar nooit zag ik een plasje urine bij de dode muis.

Hoe kan dat?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Een muis heeft geen blaas. Zijn urine loopt rechtstreeks naar buiten. Wanneer hij dood is, dan is er geen productie meer. Toegevoegd na 16 minuten: Dat muizen geen blaas hebben, klopt toch niet. Deze info komt van plaagbestrijders. Muizen hebben echter wel een blaas. Ze laten continue druppels achter, waarschijnlijk om het territorium af te bakenen. Maar wanneer ze dood gaan, is er geen volle blaas die in een keer geledigd wordt. Toegevoegd na 20 minuten: uit : ://www.salusi.nl/muizen-in-huis-bestrijden-vang-verjaag-huismuizen/ . Ze hebben een piepkleine en nauwelijks functionerende blaas, waardoor ze continu bacterierijke urine laten lopen. Mannelijke muizen gebruiken bovendien hun urine om een territorium af te bakenen. Gelukkig produceren muizen niet heel erg veel urine, aangezien ze hun vocht uit vast voedsel halen en doorgaans niet apart drinken.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/art...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100