Veel water drinken op een dag wordt aanbevolen. Maar we hebben toch niet voor niets de functie die er voor zorgt dat we dorst krijgen, gekregen?

Veel water drinken lijkt wel een hype. Iedereen loopt tegenwoordig met een flesje water rond. Is het nou echt goed voor je? Het lijkt me dat we niet voor niets een ingebouwd mechanisme hebben dat er voor zorgt dat we dorst krijgen als we vocht nodig hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je beschrijft de kern van het verhaal in je toelichting. Veel water drinken is de hype en iedereen loopt met een flesje. Ik zie ze rijen dik opgesteld bij de supermarkt. Terwijl je net zo goed uit de kraan kunt drinken. Dorst krijg je bij een lichamelijk tekort aan water. Daar kan je op wachten tot je gaat drinken maar commercieel is het veel aantrekkelijker als mensen geloven dat je beter voor die tijd een slok uit een gekocht flesje neemt. Kwaad kan het overigens niet, maar het is ook niet zo dat je jezelf tekort doet door niet te pas en te onpas water tot je te nemen. Je hebt per dag ongeveer 2,5 liter water nodig en dat neem je langs andere wegen normaal gesproken heus wel op.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100