Wie kent een fel groen gestreepte salamander?

Vandaag kwam mijn zoontje in paniek naar me toe dat er kameleons waren. Dit was naar mijn idee een salamandersoort. Grootte ongeveer 15 cm. Bruin. Aan beide zijde van het lijf vanaf de kop tot halverwege een gif felgroene streep, zoals op plaatje getekend. Ze waren met meerdere in zongewarmde mos. Maar hoe ik de zaken ook raadpleeg, dit dier kom ik nergens tegen. Aangetroffen dus meerdere exemplaren rond de Kaapse Bossen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijken we naar de biotoop waar salamanders en hagedissen leven, dan hebben we meteen al een antwoord. Biotoop voor salamanders _____ Vochtige tot natte omstandigheden. Verscholen tussen stenen, planten, rommelhoekjes, schaduwrijke plaatsen, water, moeras en zijn gek op regen. Biotoop van hagedissen_______ Bosranden, duin en heide gebieden, muren en open plekken, droge gronden, heuveltjes en het belangrijkste een droge plek in de warme zon. De salamander mag nooit uitdrogen, ( dus uit de zon) anders gaat hij dood. De hagedis moet warmte en zonlicht hebben anders gaat hij dood. Dus is jouw salamander 100% zeker een hagedis. In ons land bestaan geen salamandersoorten met een groene streep.

Misschien een Long-toed Salamanders? http://naturalestnaturalist.blogspot.nl/2012/02/herps-are-contagious.html Toegevoegd na 40 seconden: Oeps ik ben het woordje "een" vergeten weg te halen.

Bronnen:
http://naturalestnaturalist.blogspot.nl/20...

Ik denk dat je een hagedis hebt gezien. Salamanders en hagedissen worden veel verward met elkaar.

Het is waarschijnlijk een zandhagedis geweest. Die kunnen felgroene flanken hebben. Zie foto. Die komen daar ook voor. Zie het kaartje met waarnemingen.

Bronnen:
http://www.ravon.nl/Soorten/Reptielen/Zand...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100