waarom hebben we 10 vingers??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de schepper het zo wou hebben. Hebben we gewoon 10 vingers!

Omdat we ook 10 tenen hebben. En je kunt ze in je jeugd gebruiken als hulpmiddel om tot tien te leren tellen.

De handschoenen hebben er ook maar 10.

Zonder 10 vingers zouden we niet kunnen tellen

Je had beter kunnen vragen: Waarom hebben we vier vingers en één duim, en niet twee en drie? Of twee en vier? Dit concept bleek het beste om te overleven, met het beste grijpvermogen en precisie.

Puntje voor de vraag. En een simpel antwoord is om de diverse diameters, zodat je overal bij kan in je neus, plus een reserve set. Maar in werkelijkheid is het gewoon een evolutie verschijnsel die ons in staat stelt beter te overleven. Net zo als ieder ander ondereel van je lichaam.

Het is genetisch zo bepaald... Daarom... Wij kunnen maar tot 5 tellen... Is je dat ooit opgevallen? 6 items moet je tellen en 5 items zie je meteen... Wij hebben 5 vingers omdat we dan meteen kunnen zien of er eentje mist... Als we er 6 hadden aan elke hand, dan moesten we steeds tellen... Dat staat zo stom, daarom hebben we maar 5 vingers aan één hand...

We hebben twee handen. Het zou wel heel raar zijn, als er aan elke hand niet even veel vingers zitten. (Natuurlijk, uitzonderingen daargelaten). Maar goed. De duim heb je nodig als je wilt gaan liften. Je wijsvinger, als je iemand iets in de verte wilt wijzen. Je pink om in je oren te peuteren. Je ringvinger om je trouwring aan te dragen. Tenslotte je middelvinger, deze heb je nodig om naar je voorhoofd te wijzen, als je vrouw zegt dat je moet afwassen. Alle handelingen kunnen zowel met links als met rechts worden uitgevoerd.

Met minder vingers worden wij beperkt in al onze handelingen . En met meer vingers zou ik mij geen raad weten wat ik er allemaal mee moest doen . Ik ben er mee tevreden zo .

De verklaring ligt waarschijnlijk in het feit dat een mens nou eenmaal tien vingers heeft om mee te tellen. Tellen is een dagelijkse bezigheid, waarbij men de vingers als hulpmiddel erbij haalt. Na 10 begin je opnieuw en zo schrijven we het ook op. In feite zie je dat al gebeuren bij de Babyloniërs, die een nieuw symbool geven aan het getal 10. Alleen beginnen zij niet echt opnieuw maar tellen door tot 60, terwijl wij aan een nieuwe macht van 10 beginnen.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/tien-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100