Wat voor klein rood insect is dit? Zie de foto.

Zat ineens op mijn laptop. Ben vorige week ook op vier plekken gestoken, geen idee door wat. Heeft dit er mee te maken? Onder de douche nog twee van deze kleine rode beestje ontdekt, wellicht van mij afgevallen.

Toegevoegd na 11 minuten:
http://nl.tinypic.com/r/jrtl76/8

Toegevoegd na 14 minuten:
http://nl.tinypic.com/r/2gv3kif/8

Weet jij het antwoord?

/2500

Foto zal wel handig zijn, dit is wel errug blanco c; Maar kleine rode beestjes, de enige kleine rode beestjes die ik ken zijn: - Fluweelmijt De larven van deze beestjes leven van bloed. Bij beten bij mensen ontstaat er hevige jeuk. http://nl.wikipedia.org/wiki/Fluweelmijt - Vuurwantsen http://nl.wikipedia.org/wiki/Vuurwants - liefheersbeestjes :P (die kruipen 's winters wel graag in badkamers) of kijk even op: http://www.bedwantsenbestrijden.com/bedwantsen/kleine-rode-beestjes-bedwants-of-bloedluis/ Maar zonder foto wordt ik niks wijzer. Misschien dat je met die links wat verder komt?

Het is een rode spintmijt.

Er is een goede kans dat je slachtoffer bent van de larve van de oogstmijt. De oogstmijt en zijn larven Oogstmijten (Trombiculidae) zijn kleine beestjes van ongeveer 2 tot 5 mm lang. Ze hebben een gele tot helderrode kleur en lijken dankzij hun acht poten wel op kleine rode spinnetjes. Hoewel ze daarom soms geluksspinnetje genoemd worden zijn deze diertjes geen familie van de spin, ze behoren tot de orde van de mijten en teken (Acarina). De oogstmijt zelf, in volwassen vorm ook wel bekend als Fluweelmijt, is voor mensen volkomen onschuldig. In de vroege lente echter, leggen deze onschuldige oogstmijten eieren in de grond. Uit deze eieren komen oogstmijtlarven waarvoor men meestal de oorspronkelijk Engelse benaming gebruikt: chiggers. Deze chiggers hebben zes pootjes en zijn slechts 0.2 tot 0.3 mm groot. In tegenstelling tot de volwassen oogstmijten, die zich voeden met andere mijten en kleine diertjes zijn de chiggers parasitair, dat wil zeggen dat zij een mens of dier nodig hebben om zich mee te voeden en zich zo te kunnen ontwikkelen. Mens of dier als gastheer van de chiggers Chiggers hebben voor hun ontwikkeling maar éénmalig een maaltijd nodig. Voor deze maaltijd die bestaat uit half verteerd cel- en weefselvocht gaan ze op zoek naar een zogenaamde gastheer. Deze gastheer kan een ander dier zijn, waarbij de slachtoffers zeer divers zijn, ze komen voor bij bijvoorbeeld konijnen en vogels maar ook padden en slangen kunnen als gastheer functioneren. Naast andere dieren kan een oogstmijtlarve ook een mens als gastheer gebruiken. Dit is echter voor de mijt geen gunstige keuze. De larven bijten zich namelijk vast in hun gastheer en zuigen zich dan in enkele dagen vol, echter worden ze bij mensen meestal al vroegtijdig verwijderd doordat mensen zich bijvoorbeeld krabben of stevig wassen. De oogstmijtlarven komen daardoor los en kunnen zich niet opnieuw vast bijten waarna ze dood zullen gaan. Lees verder in de link.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100