Zijn mensen 'dieren'?

Vaak worden mensen gezien als' zoogdieren', maar we zijn toch geen dieren!

Zo nee: Wat is dan het essentiële verschil tussen mens en dier?

Zo ja: Vertel .......

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem de Bijbel als uitgangspunt (dat verwerpt de wetenschap niet, er staat immers in diezelfde Bijbel:"openbaar alle geheimenissen der aarde" of iets in die strekking). Ik zie ook dat apen op ons lijken en niet zo erg veel op een bacterie, maar welke werkelijke evidenten zijn er dat we van de aap afstammen? (even makkelijk alle apen op een hoop gooiend) Feitelijk is dat (dat verwijst naar afstamming an de apen) een hypothese met de evidenties dat zij soortgelijke gedragingen en hersenen hebben, hun dna lijkt ergens op die van ons, er waren soorten bekend door opgravingen die voor de apen leefden enz enz. Maar dan kan ik ook hypothese maken: we stammen van het varken af, namelijk hun hart nier darm stelsel enz lijkt erg op die van ons. Er waren diverse andere soorten varkens voor de 'laatste' varken en wij zijn doordat we ineens erg intelligent zijn geworden (varkesn zijn ook erg intelligent) gaan staan en praten. bewijs maar dat het niet zo is, en kom niet met iets dat iets anders aannemelijker is. Wat ik wil zeggen is: wetenschappers maken een hypothese, zoeken daar EVIDENTEN bij, passen eventueel hun hypothese aan, en klaar is kees. Maar waar is het werkelijke bewijs? dus onomstotelijk? De bewijsvoering is er niet daadwerkelijk, en dat maakt de evolutie theorie een geloof; gemaakt door mensen die goede vragen en goede hypotheses kunnen stellen.

Bronnen:
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?s...

Mensen zijn ook dieren: Rijk: Animalia (Dieren) Stam: Chordata (Chordadieren) Klasse: Mammalia (Zoogdieren) Orde: Primates (Primaten) Familie: Hominidae (Grote mensapen en mensachtigen) Geslacht: Homo (Mensen) Toegevoegd na 1 minuut: Daarnaast zijn we uitgerust met een grote mate van zelfbewustzijn, dat weer maakt dat we ons onderscheiden van de andere dieren.

Het woord zegt het al, zoogdieren. Ja, wij zijn dieren, zoogdieren.

Zuiver biologisch gezien wel. Maar in religieus opzicht is de mens superieur aan de dieren. Niet vreemd als je weet dat de mens de religie bedacht heeft.

Mensen zijn geen dieren. Sommige mensen zijn wel beestachtig... Dieren leven volgens hun instinct. Mensen leven volgens hun verstand. (niet allemaal, heb ik wel eens het idee)

Biologisch gezien is een mens inderdaad een dier.

Is een appel ook een peer? Nee, vind ik niet; maar beiden zijn wel fruit. Is een mens een dier? Nee, vind ik niet; maar beiden zijn wel een levend wezen. Het ene is immers 'menselijk', en het andere is immers 'dierlijk'; en dat heeft men zó bepaald, om te kunnen onderscheiden, wanneer men het over een dier- of over een mens heeft. (anders wordt het zo verwarrend tijdens de communicatie) Toch wil ik er wel bij zeggen, voor de uitzondering, dat bepaalde mensen zich dierlijk kunnen gedragen, en dat bepaalde dieren zich menselijk kunnen gedragen...

Gelukkig is zo'n zelfde vraag al eerder gesteld - niet zo heel lang geleden. Mijn antwoord toen was: "Omdat mensen heel veel overeenkomsten vertonen met dieren algemeen, en nog meer overeenkomsten vertonen met zoogdieren specifiek, is het niet meer dan logisch om ze hierin te klassificeren. Net als elk zoogdier planten wij ons seksueel voort, en zogen wij onze jongen met moedermelk. We delen in grote ons skeletstructuur met dieren zo divers als en walvissen, vleermuizen, en quokka’s. Botten die wij hebben, hebben zij ook, in dezelfde relatieve locatie. Net als de meeste andere zoogdieren hebben wij ook een vacht, al is die van ons wat dunner dan gemiddeld. Net als de meeste dieren zijn wij links-rechts symmetrisch, met twee ogen, een opening om door te eten, een orgaan om mee te ruiken, een orgaan om mee te horen. Net als de meeste landdieren hebben we vier ledematen met vijf vingers/tenen per ledemaat. We kunnen hier met z’n allen natuurlijk nog uren doorgaan met alle overeenkomsten te laten zien. Interessanter is natuurlijk je uitleg over waarom jij vindt dat het niet zo zou zijn. Je zult ongetwijfeld van mening zijn dat zeesterren en chimpansees allebei dieren zijn. Kun jij me uitleggen waarom deze twee, ondanks hun vele verschillen, wél allebei dieren zijn, en de mens en de chimpansee, ondanks al hun overeenkomsten, niet allebei dieren zijn? Oftewel, wat hebben een zeester en een chimpansee overeenkomstig, dat een mens níet heeft? (Iets zeggen dat de mens wel heeft, maar zeesterren en chimpansees niet, is in dit geval geen goed antwoord, omdat je dan gaat groeperen op ontbrekende kwaliteiten, terwijl iets indelen op wat het niet is je niet uit kan leggen wat het wel is. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen zeggen dat vogels wel dieren zijn, en wormen niet, omdat wormen geen vleugels hebben.) dier het; o -en levend organisme dat op prikkels reageert en dat beweeglijker is dan een plant Hoe voldoen wij niet aan deze definitie? Wij: - leven niet? - zijn geen organismen? - reageren niet op prikkels? - zijn niet beweeglijker dan planten?" Uiteraard is er op de wedervragen nooit een antwoord gekomen. Maar dit zijn de feiten. Als je de mens niet wilt plaatsen in het dierenrijk ben je daar vrij is, maar weet dat je dan de werkelijkheid ondergeschikt maakt aan je eigen mening.

Waarom zouden wij geen dieren zijn? We zijn meercellige levende wezens, hebben zintuigen, ademen zuurstof, halen onze energie uit organische stof en kunnen bewegen. Heel simpel: dat is de definitie van een dier. Dan zijn we ook nog warmbloedig en gewerveld, baren we onze kinderen levend (dus niet als ei), is ons lichaam bedekt met haar, kunnen we zweten, en voeden wij van nature onze kinderen met melk die we uit melkklieren uitscheiden. Daar heb je de definitie van een zoogdier te pakken. Zelfs als je nooit van evolutie gehoord hebt, hoef je maar naar de wereld te kijken om de mens probleemloos in te delen bij de dieren, en dan specifieker de zoogdieren.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dier
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoogdier

Draai de vraag om, Wat is er wezenlijk anders aan ons dan aan dieren? Wij horen in de cirkel die de natuur bedacht heeft. Alleen hebben wij het geluk dat wij boven aan staan wat betreft intelligentie (Niet dat we die dan het best gebruiken) Dit heeft ons de heerschappij gegeven. Maar het meeste van ons gedrag is feitelijk hetzelfde als dieren

Dieren en mensen hebben een instrument dat lichaam heet, dat is voor beide soorten hetzelfde... Maar er is in mensen iets dat ontbreekt in dieren en dat is zelfbewustzijn... Dat is het enige dat dieren dieren maakt en mensen mensen, zelfbewustzijn... Dieren hebben gewoonweg niet de capaciteit van hersenen die daarmee uitgerust kunnen worden, zelfreflectie...

Biologisch gezien zijn we zoogdieren. Een essentiele verschil tussen mens en een ander dier is er niet. Wel is het zo dat de mens veel creatiever is dan b.v. apen. Mensen zijn in staat van de wereld een paradijs te maken, maar ook compleet te vernietigen. Dat kan geen enkel ander zoogdier.

Ja wij zijn dieren. Kijk maar naar de tweede kamer.

Ja, wij zijn dieren. Maar wel heel bijzondere dieren. Maar goed, dat zeg ik natuurlijk omdat ik zelf een mens ben. De mier gaat er waarschijnlijk vanuit dat hij het bijzonderste dier van de wereld is, waar alles omheen draait.

Ja mensen zijn dieren. En we zijn niet 'superieur' aan de andere dieren, dat maken we er zelf van omdat wij vinden dat we de slimste wezens op de aardbol zijn. We zijn alleen geen 'wilde' dieren meer, die in de jungle ofzo leven en moeten vechten om te overleven.

De mens is een dier, zoals een dier een verzameling cellen is, en een cel een groepje moleculen is, en een molecuul meerdere elementaire deeltjes is. Het dier zijn is behorend tot de verzameling, en geen is gelijkteken. De mens is meer dan een (zoog)dier, enkel voorbeelden: - De mens leeft grotendeels onafhankelijk van zijn biologische beperkingen. Slechts weinigen vangen zelf hun prooi in het oerwoud. - De intelligentie van een zwakbegaafd mens toornt huizenhoog boven alle dieren uit. - De mens kan abstract denken: 2 = 2 optellen, zonder dat het geconcretiseerd moet worden tot appels of bananen. - De mens heeft niet alleen cultuur, maar het mens-zijn wordt gevormd door zijn cultuur - Menselijke volkeren zijn geen raciale eenheid maar een culturele eenheid, waarbij de genetica niet doorslaggevend is. - De mens is een geestelijk wezen, creatief en met scheppende kracht begaafd. - De mens behoort tot de biologie, maar veranderd ook de biologie door zijn leefomgeving op grote schaal aan hem aan te passen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100