zijn krokodillen iegelijk een soort van dino's

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas, nee. Krokodillen zijn wel verwant aan dinosaurussen - nauwer verwant aan dinosaurussen dan aan andere reptielen - maar hun voorouders zijn afgesplitst voordat de dieren die nu dinosaurussen genoemd worden gevormd werden. Als je tegenwoordig nog dinosaurussen zoekt, zul te toch echt bij de vogels moeten zijn.

Een nieuw tijdperk Alleen de sterkste dieren overleefden. Bijvoorbeeld de krokodillen, schildpadden en hagedissen. Zij leefden ook in het Mesozoïcum. Bovendien leefden er laat in het Mesozoïcum al kleine zoogdieren met haren, en vogels met veren. Dankzij de haren en veren waren zij bestand tegen de kou na de meteorietinslag. Nu was er ruimte voor hen om de wereld te veroveren die 160 miljoen jaar aan de dinosaurussen had toebehoord. Er brak een nieuw tijdperk aan: het tijdperk van de zoogdieren.

Bronnen:
http://www.artis.nl/webuil/e_dinosaurus_01.html

Een krokodil en een dino zijn in ieder geval beide reptielen. Maar volgens mij voelt een kroko zich beter thuis in het water en een dino op het land. Dus of de een een soort van van de ander is, ik denk van niet.

De krokodil stamt af van dezelfde voorouder als de Dino. De soort bestaat al even lang of langer dan de Dino's bestaan zouden hebben als ze nu nog geleefd hadden. Supertaaie rakkers, die Kroko's!

Dinosaurussen waren reptielen, net als krokodillen en hagedissen.

Bronnen:
http://www.artis.nl/webuil/e_dinosaurus_01.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100