Wat is de gemiddelde levensduur voor een zilvervisje?

Heb op deze site wel gevonden hoe men zilvervisjes het best kan bestrijden.
Maar niet hoe lang zilvervisjes leven. Ik ben begonnen met de bestrijding. Maar vraag me ook af of het wel zin heeft als beneden en bovenburen er niets aan doen. Daar heb ik ze namelijk ook gezien.

http://www.goeievraag.nl/vraag/huis-tuin/overig/oven-zilver-papiervisjes-huis-verwijderen.510

Toegevoegd na 21 uur:
Dezelfde vraag ook voor papiervissen. Ze zijn niet echt te onderscheiden van elkaar behalve onder een microscoop dan. Ze eten wel anders. Papiervissen zijn hardnekkiger.
Ik heb dus wel gelezen dat ze wel 300 dagen zonder eten kunnen. Dat maakt de bestrijding ook minder eenvoudig. Of beter - iets waar rekening mee moet worden gehouden. Het gebruik van gif wil ik zoveel mogelijk vermijden. Maar op plaatsen waar ik weinig kom wil ik een uitzondering maken. Zodat ik kan bepalen hoe vaak er behandeld moet worden om toch effectief en efficiënt bezig te zijn.

(OPM. Ik ben voor mezelf een strategie aan het uitdenken hoe ik de schade zoveel mogelijk kan beperken. Ducktape hoort bij de experimenten. Of met behanglijm behandeld papier in een pot die aan de binnenkant glad is. Daar kunnen ze niet uit. Tegen een muur aan zetten zodat ze er wel in kunnen, maar zo'n gladde wand daar kunnen ze niet uit.)

Weet jij het antwoord?

/2500

de ontwikkeling van eitje tot zilvervisjes duurt circa 3 tot 4 maanden; de levensduur is ongeveer 2 tot 3 maanden en afhankelijk van temperatuur en de vochtigheid.

Bronnen:
http://www.hexapoda.nl/zilvervisje

een zilvisje kan tot 8 jaar oud worden... 2 tot 8 jaar zegt wikipedia.... tja gemiddelde dan 5 zou ik zeggen Toegevoegd na 15 minuten: Naar aanleiding van het enorme verschil tussen mijn antwoord en dat ervoor heb ik even naar een tweede bron gezocht... die vermeld echter maximaal 6 jaar... Silverfish are long-lived, frequently surviving longer than three years, even up to six years...

Bronnen:
http://eol.org/pages/1022755/overview
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zilvervisje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100