waarom eet mijn kat pas, als ik met mijn hand in de bak doe of ik ook eet?

ik heb vier katten waarvan een altijd eerst mij komt halen, en pas eet als ik met mijn handen door de brokken ga, als of ik ook eet.... wat is dit voor gedrag? de andere katten doen dat niet, hoewel een wel altijd gaat eten als zijn moeder ook gaat eten, t zijn broertjes, en de witte komt mij halen en de zwarte gaat altijd eten waar zijn moeder eet. (heeft het te maken dat dat ie mijn als zijn eet maatje ziet ofzo??? soms best lastig maar wel heel lief...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bij katten is er een hierarchie. de hoogste in rang eet eerst en dan pas de anderen. vroeger had ik twee katten, toen de ene overleed (omvergereden), was de andere een beetje de kluts kwijt. als we haar bakje vulden, wachtte ze telkens ongeveer 5min op de andere omdat zij het recht had van eerst te eten, toen ze zag dat mijn dode kat niet kwam, begon ze zelf te eten. aangezien uw katten met 4 zijn en ze u ook in hun groep rekenen is hier ook een sterke hierarchie aanwezig, de witte ziet dan ook zen moeder hoger als hem/haar en zal pas eten nadat zy heeft gegeten en de zwarte ziet u hoger in rang en wil dus ook pas eten als u gegeten heeft.

Waarschijnlijk voelt hij of zij zich heel veilig bij jouw en daarom. We hebben een vogeltje thuis en als wij gaan eten dan gaat hij ook eten. Ook omdat hij of zij van je houdt.

De poes ziet jou als leider en zal pas gaan eten als de leider al begonnen is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100