Is het waar dat een arend zich als hij 40 jaar oud is terugtrekt en dat hij dan een nieuwe snavel krijgt, nieuwe nagels en nieuwe veren?

Ik hoor hier namelijk verschillende meningen over. De arend zou zijn eigen snavel kapot slaan, zijn eigen veren uittrekken. dit hele proces van vernieuwing zou 5 maanden in beslag nemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat is niet waar een arend kan geen nieuwe snavel laten groeien.

De enige verwijzing naar jouw verhaal die ik kan vinden, is een verhaal dat in het Christendom (als ik het goed heb) wordt verteld. Ik kan geen enkele wetenschappelijke verwijzingen vinden. Mijn logica zegt ook dat het niet klopt. 5 maanden zonder snavel en nagels betekend ook 5 maanden zonder voedsel, niet echt te overleven. 5 maanden zonder veren betekend 5 maanden zonder isolatie, dus 5 maanden meer temperatuurverlies, ook niet goed voor de arend. Ik ben er van overtuigd dat het een verhaal is dat iemand heeft opgezet om mensen geïnteresseerder maken in een geloof.

Onzin, de arend zou heel snel sterven. Bij veel vogels en zeker de arend, wordt ieder jaar een deel van de veren vervangen door natuurlijke rui en aangroei. De snavel van de arend slijt, maar is van keratine en groeit aan net als mensenhaar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Arend_(roofvogel)
http://www.bookrags.com/research/keratin-ansc-03/

Er bestaat in heel deze wereld geen enkele vogelsoort en dus ook geen arendsoort die op gelijk welke leeftijd dan ook zijn eigen snavel kapot slaat. Wel is het zo dat de snavel zich vernieuwd via slijtage en nieuwe aangroei,en dat is bij papegaaien,parkieten,en alle andere vogels ook zo. Verder is het ook bij de arenden evenals bij alle andere vogels zo dat zij zo nu en dan ruien,waarbij hun veren uitvallen om plaats te maken voor nieuwe veren. Sommige mensen kunnen zich niet voorstellen dat dit zelfs bij de Pinguïns in de koude gebieden gebeurd,maar bij hen gebeurd de rui wél,en wel veertje per veertje,zodat het dier toch warm blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100