Als al het zoetwater ijs op de noord en zuidpool zou smelten, dan raakt de balans tussen zout en zoet water verstoord?

De verstoring tussen de balans van zout en zoet water kan drastische gevolgen hebben voor de stromingen over de aarde. Maar in hoeverre?

Toegevoegd na 47 seconden:
In hoeverre is dit desastreus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De hoeveelheid zout water is onvoorstelbaar groot. Als al het ijs zou smelten, dan zou dat een vrijwel geen invloed hebben op het zoute water. Maar voor het mondiale klimaat, zal het ook onvoorstelbare gevolgen hebben. De koude en warme golfstromen zullen totaal gaan veranderen, zodat de noordpool opnieuw enorm gaat afkoelen, maar niet alleen daar in het hoge noorden, maar ook in Europa, mogelijk totaan de middellandse zee!! Groten delen van Europa, zullen onbewoond worden, landbouwgronden zullen verloren gaan, door de zeespiegelstijging, zullen grote delen van de kustgebieden onder water verdwijnen, er zal hier een totale hongersnood komen en in Europa, zal het grootste deel van de bevolking uitsterven.

Die daardoor ontstane watermassa's zoeken hun eigen balans wel op en voor de mens is het niet zo belangrijk of ie in zoet of in zout water verdrinkt. Het beschikbare stukje droge grond war overblijf, is bij lange niet voldoende om de mensheid te bergen, laat staan te voeden, dus behalve degenen, die zullen verdrinken, zullen er ook velen gedood worden door hun medemensen.

Dat kan maar hangt volgens mij heel erg af van het tempo waarin de afsmelting plaatsvindt en hoe het water dan in zee komt (als neerslag of als rivier). Als dat redelijk langzaam gaat zal het water vermengen. als het in een week gebeurt dan ontstaan er grote problemen. Er is wel invloed, dat is duidelijk. In hoeverre het desastreus is hangt van de definitie van desastreus af. Als je bedoelt in hoeverre het invloed op ons leven kan hebben dan zou het de motor kunnen zijn achter een nieuwe ijstijd en daarmee werkelijk desastreus voor onze levensstijl. Voor het leven op aarde zou het de zoveelste ijstijd zijn, en gezien het feit dat we allemaal nog rondlopen zal dat wel goedkomen. Toegevoegd na 3 uur: In de tweede link is een mooi beeld van de verhoudingen landmassa/zoutwater/zoetwater te zien.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Thermohaliene...
http://preppers.nl/forum/threads/495-Derde...

Zoet water en zeewater mengen zich niet zomaar. Dit heeft te maken met de temperatuur van het zoete en zoute water en de stromingen. Zo zijn er grote zoet en zoutwatermassa's die gewoon boven elkaar drijven.Wat er zou gebeuren bij afsmelting is in weze alleen maar gissen. Ons klimaat is zo'n complex systeem dat het haast onmogelijk is om voorspellingen te doen. Zo zal bij iedere nieuwe ontdekking nog meer verwarring ontstaan. We moeten ook rekening mee houden dat het veel van interpretatie van de geleerden afhangt hoe de voorspellingen zullen zijn. Dat het moeilijk is om voorspellingen te doen kan je zien bij de weersverwachtingen. Vraag is of het allemaal gaat afsmelten, of dat het afsmelten,juist een nieuwe ontwikkeling met zich mee brengt waardoor er juist terug een ijstijd begint. De aarde heeft zo al enkele cyclussen meegemaakt van ijstijd en tropische omstandigheden, met al zijn tussenfasen. Robert Toegevoegd na 41 seconden: Bekijk ook eens dit http://www.visionair.nl/ideeen/wereld/hoeveel-water-is-er-op-de-aarde/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100