Waarom vliegen vogels en wij niet?

Heeft de vogels speciale organen om mee te vliegen?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Uuuuuuuuuuuuh... vleugels?

Omdat evolutie op onder verschillende omstandigheden verschillende resultaten geeft. Als een diersoort zich ontwikkelt in een gebied waar veel profijt kan worden gehaald uit vliegen dan ontwikkelt dat soort zich over de generaties op die manier. Het sterkste soort (het best in zijn omgeving) wordt het grootst of blijft het langst bestaan.

Vogels hebben ind e evolutie vleugels ontwikkeld. Dat stelt hun in staat om te vliegen. Wij hebben handen ontwikkeld. Door een opponeerbare duim hebben we de mogelijkheid om efficient gebruik te maken van gereedschappen, wat het voor ons mogelijk maakte een energie rijk dieet op te bouwen. Hierdoor konden onze hersenen groeien, en zijn we slim geworden. En nu kunnen we ook vliegen, maar dan wel met een vliegtuig, helikopter of raket!

Ja, vleugels en hele grote, sterke borstspieren om ze goed te kunnen bewegen. En lichte, holle doch sterke botten... En een gestroomlijnde profiel.

Vogels hebben echt vleugels nodig om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Wij niet.....

Ons lichaam is veelste zwaar om te kunnen vliegen.

Omdat wij ons op deze aarde kunnen vermaken en de vogels in de lucht.

Omdat wij auto's hebben om ons te verplaatsen!;-)

De longen zijn efficient: de lucht wordt er niet in en uitgepompt zoals bij zoogdieren maar ze stroomt in één richting.Vogels zullen op grote hoogte geen zuurstofgebrek krijgen. De vleugeltjes ook niet vergeten natuurlijk.

Mensen hebben slechts "gevleugelde" uitspraken !! ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100