Mag je vissen brood geven?

Ik ben nu op vakantie en ben wezen snorkelen, ik had een flesje bij me met allemaal broodkruimels erin om aan de vissen te voeren. Toen ik het flesje openmaakte kwamen er allemaal vissen die het gewoon opaten, maar na afloop kwam er een vrouw die zei dat dit niet mocht, ze praatte heel snel Engels dus ik kon niet goed verstaan waarom niet. Mijn vraag is dus mag je vissen wel of niet met brood voeren? Zo nee waarom niet? Alvast bedankt ;D

Weet jij het antwoord?

/2500

op zich mag je vissen wel broodkruim voeren, daar doe je ze geen kwaad mee. ik denk dat het niet mag, omdat de vissen er mogelijk erg opdringerig van worden, en niet iedereen vind dat prettig.

Op zich valt het wel mee, maar het voeren van de eendjes in stadswater is een belangrijke oorzaak van de slechte waterkwaliteit daar (ook hondendrollen, riooloverstort). Als veel mensen steeds een half brood of meer opvoeren wordt het een probleem. Als ze daar erg veel problemen maken dan lijkt het me inderdaad beter om niet te voeren. De natuurlijke situatie daar is ook voedselarmer, zodat ook minder brood al een slechte invloed heeft denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100