wat is er nodig om een wolhandkrab als huisdier te ? (optimale huisvesting voor zover dit mogelijk is)

het is weer marktdag. bij het zien van de krabben bij de viskraam wil mijn zoontje elke keer weer een levende krab redden van de markt.
hoewel hij inmiddels weet dat ook thuis het dier geen lang leven beschoren is, en dit geen goed plan is en dus ook niet gaan doen, vraag ik me inmiddels af wat er voor nodig is om een krab (wolhandkrab) goed te kunnen houden thuis.

ff voor de duidelijkheid: wij WILLEN geen wolhandkrab als huisdier!!! het is enkel nieuwsgierigheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien heb je iets aan het artikel dat hier volgt, je zou er eventueel ook mee kunnen fokken/kweken. Een wereldprimeur in de Wieringermeer: tulpenkassen, die anders bijna de helft van het jaar leeg staan, worden straks gebruikt voor kweek van de Chinese wolhandkrab. Deze krabben – hier een plaag, in Zuid-Europa en China delicatesse – zullen worden gevoerd met groenafval uit de paprika- en tomatenteelt op Agriport, agrarisch industrieterrein langs de A7. Krabbenmest wordt weer benut als voedingsstof voor paprika’s en tomaten. Restwarmte van andere bedrijven op Agriport zal in de kassen worden gebruikt. Voormalig IJsselmeer visser Teun Barelds (56) heeft 77.000 euro subsidie van staatssecretaris Henk Bleker van het ministerie van EL&I in de wacht gesleept om het proefproject te onderzoeken op haalbaarheid. Naar verwachting wordt vanaf voorjaar 2013 getest. Bron: Noordhollands dagblad Volg het nieuws over de Chinese wolhandkrab en andere invasieve exoten viawww.twitter.com/InvasieveExoten. Toegevoegd na 7 uur: Met een pantser van ruim 7 cm. en zijn vrij lange poten is de wolhandkrab een opvallende verschijning. Maar het meest opvallend is natuurlijk zijn met een soort vacht beklede scharen. Daar dankt hij ook zijn naam aan. Overdag verblijven ze in hun zelf gemaakte holen die ze in de oevers uitgraven en 's nachts trekken ze er op uit om voedsel te zoeken. De wolhandkrab komt oorspronkelijk uit Azië en is waarschijnlijk in het begin van deze eeuw via het ballastwater van grote schepen in Europa terecht gekomen. De wolhandkrab leeft een groot gedeelte van zijn leven in zoet water. Maar als de tijd is aangebroken om zich voort te planten trekt hij weer naar zee. Daarbij komt het voor dat zij in groten getale over land trekken. In sommige perioden heeft dat zelfs tot behoorlijke overlast gezorgd. In 1982 overspoelden ze Heemstede op weg naar zee en veroorzaakte veel onrust. Tegenwoordig worden de krabben niet meer gezien als overlast maar als welkome bijvangst voor de palingvissers. Zij kunnen de wolhandkrabben slijten aan Chineese restaurants of exporteren naar China.

Ja dat kan, in een aquarium, waar een steen bovenuit steekt, goed afgesloten met fijnmazig gaas. Voer: garnalen, stukjes vis, stukjes vlees of kattenvoer, stevig voer geven anders wordt het water snel troebel. Ik ben geen voorstander van zulke dieren thuis houden, ze horen in de natuur, maar dat weet je zelf ook.

Jammer dat er niet zoiets is als leukste vraag. Maar als je er al over nadenkt, waarom niet? Je kan ook vissen en reptielen houden in aquaria en terraria... Of mensen het zielig vinden is een tweede.... Als jij in een ( hoe groter hoe fijner voor het beestje) aquarium de perfecte leefomgeving vanhet diertje nabootst, dan heb je er niet echt heel veel werk meer aan. Ze eten in feite alles. Dus je kan na het eten een theelepel groente en vlees of wat fruit in de bak doen. En het zijn hele leuke intelligente ( tam te maken) beestjes. Uiteraard kan elk dier onvoorspelbaar reageren als het zich bedreigd voelt, maar daarover vind je op internet vast veel tips( als een krab je met zn schaar pakt, zorg dan dat zn pootjes de grond raken, dan laat hij los) altijd met de vlakke hand duim tegen je vingers aan, dan blijft hij zitten en kan hij zelfs handgevoerd worden. Erg leuk voor kinderen om als huisdiertje te hebben ( beter dan dat ze in een paella of soep eindigen) ik zeg doen;) Toegevoegd na 2 minuten: Krabben zijn overnhet algemeen nachtdieren. ( schemertijd) dus is het raadzaam om snachts een stukje fruit neer te zetten. Let er wel op dat het water niet bederft ( daar drinken ze van) dus ververs dit regelmatig

het zijn geen moeilijke kostgangers, het is niet voor niets dat ze het zo goed doen. stromend of stilstaand water maakt niet uit, als ze wat stenen en vegetatie hebben om tussen te scharrelen is voldoende. ze eten zowel plantaardig als dierlijk voedsel, maar hebben een sterke voorkeur voor het laatste.

Bronnen:
http://www.kenniskringvisserij.wur.nl/NR/r...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100