Hoe kan het komen dat een wondje onstoken raakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om een ontsteking te voorkomen kan je een wondje het best even laten bloeden.De ontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën. Ontsmetten is meestal niet nodig, na het bloeden de wond schoonmaken met water en dan aan de lucht laten drogen er ontstaat dan snel een korstje, wat eigenlijk een natuurlijke pleister is.

Doordat er vuil in gekomen is. Daarom is het verstandig altijd eerst te ontsmetten, bijvoorbeeld met betadine, voordat je een wondje afdekt.

een wondje kan ontstoken raken als er vuil of bacterien inkomen, daarom is het belangrijk een wondje direct schoon te maken met jodium of alcohol en het af te dekken met een pleister zodat er geen vuiligheid bij kan komen.

Dit komt door een besmetting van buitenaf, dat is ook de reden waarom u moet ontsmetten om zo de bacterien te doden en u versder te beschermen en er dan een klever op leggen om af te schermen van de lucht.

Een verdwaalde strontvlieg die net van een vers gedraaide bruine bolus is opgestegen en zijn ongewassen landingsgestel uitzet om vervolgens op je wond te landen waar hij de restjes kak van zich af schud, kan een rede zijn dat een wond ontstoken raakt :) Toegevoegd na 5 minuten: Doe maar "onstoken" ipv "ontstoken" Scheelt een ritje naar Beverwijk ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100