is een snoek gevaarlijk voor mensen?

In de sloot achter ons huis leven snoeken. Veel kinderen in de buurt denken dat deze snoeken gevaarlijk zijn voor mensen, dat ze mensen bijten. Is dat zo of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Snoeken kunnen bijten maar dat is zeer uitzonderlijk en meestal happen ze alleen. Ik neem aan dat de kinderen gewoon in een zwembad gaan liggen in plaats van in die sloot? Een elfjarig jongetje uit Erondegem werd door een snoek gebeten in een vijver in de Kapelhofstraat. De jongen dreef op een luchtmatras, terwijl zijn benen in het water hingen. De knaap werd naar het ziekenhuis in Aalst overgebracht. De wonde moest op verscheidene plaatsen worden gehecht. Sportvissers beschouwen het incident als ,,zeer uitzonderlijk''. ,,Een snoek is een roofvis en kan wel happen, maar voor een mens is dat doorgaans niet gevaarlijk,'' zegt een ervaren sportvisser.

Bronnen:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...

Er zijn inderdaad gevallen bekend van bijtende snoeken, ook als ze niet worden uitgelokt. Maar: ,,Een snoek is een roofvis en kan wel happen, maar voor een mens is dat doorgaans niet gevaarlijk.''

Bronnen:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...

Zoals eerder genoemd: Een beet van een snoek doet pijn, en voelt niet prettig, maar levensgevaarlijk? Nee.

de hap is gevaarlijker door dat er bacteriën kunnen worden overgebracht, verder is de snoek natuurlijk groot en indrukwekkend om te zien als kind, maar doet geen kwaad

Nee, snoeken zijn niet gevaarlijk voor mensen, maar vanwege hun bruuske aanvallen gebeuren er wel eens ongelukjes met zwemmers die in hun voet gebeten worden of mensen die hun hand langs een varende boot houden. Ook het voeren van snoeken is een vrij linke business, vanwege de snelheid en de grote bek met scherpe tanden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100