Waarom doen vogels dit?

http://buzz.yahoo.com/buzzlog/93176?fp=1

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit schouwspel zie je vooral bij oa spreeuwen en komt vooral voor tegen de schemering als de vogels zich verzamelen om hun slaappplaatsen op te zoeken (dit zag ik 2 weken geleden nog langs de snelweg) het doel ervan is bescherming door de wet der grote getallen en het gezamelijk vinden van de beste plek om te slapen.

Ik betwijfel of het echt is.. Het ziet er wel heel vet uit. Vogels vliegen in groepen zodat als er een vijand komt deze niet kan kiezen welke vogel hij moet nemen. En dit zijn toevallig 300 vogels.

Dat is een heel mooi schouwspel, het is net als een school vissen, de vogels willen allemaal uit de wind vliegen zodat ze minder weerstand op hun vleugels krijgen en dus minder moe worden, alleen wil de voorste dit ook, dus gaat ie wat naar achter enzovoort..

Dan gedragen ze zich als een geheel en dat is evolutionair voordelig... Zo kunnen ze zich verplaatsen zonder dat er slachtingen voorkomen... En de vogels reageren heel snel in zo´n grote groep, wel 10 keer sneller als mensen dat zouden kunnen... Maar het is voor de soort een overlevingsstrategie door dat zo te doen...

Ze willen samen broeden.Dit is een voorspel op het broeden.Prachtig toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100