waarom zijn er in londen zoveel duiven met verminkte pootjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

In londen gaan ze de overlast van duiven tegen met schrikdraad en scherpe punten op allerlei gebouwen. Dit kan de pootjes van de beesten beschadigen. http://www.angelfire.com/biz6/Psyteric/Pigeons.html

Datzelfde zie je ook in Amsterdam en meerdere grote steden met veel duiven : In de natuur gaan de kneusjes met de kapotte pootjes snel kapot. In steden echter ,waar ze eigenlijk niks hoeven te doen voor hun eten maar er zo ongeveer de hele dag met hun neus middenin staan, en ze ook nog eens weinig tot geen vijanden hebben, houden ze het erg lang vol, en krijg je ze dus ook regelmatig te zien. Toegevoegd na 42 minuten: Oh, en pootjes zijn natuurlijk kwetsbaar, dus daar gaat vrij makkelijk iets mee mis.l Omdat het echter niet hun primaire middel tot voortbeweging is, kunnen ze er lang mee doorlopen.

Volgens Vroege Vogels van de VARA: Ziektes, inteelt, het eten van een hoop viezigheid: niemand die iets met zekerheid kon zeggen. Duivenarts Hans van der Sluis uit Kockengen wist ons wel het volgende te vertellen. Pootjes kunnen vastvriezen, verwond raken of infecties oplopen. Bij pogingen ze te vangen blijven ze soms in de draad van het net hangen. Als ze toch weten te ontsnappen bindt de draad weleens het pootje af, dat uiteindelijk afsterft.

Bronnen:
http://vroegevogels.vara.nl/Forum.35.0.htm...

dat zie je niet alleen in londen, maar ook in steden in nederland. vaak raken de pootjes verstrikt in visdraad wat rondslingert. vervolgens ontsteekt de boel en sterft af. ook in de nabijheid van de markt zie je het vaak door rondslingerende touwtjes en ander verpakkingsmateriaal. duiven scharrelen daartussen in de hoop wat te eten te vinden, en raken zo verstrikt. kauwtjes doen dat ook wel, maar die hebben het benul er aan te gaan pulken om het los te krijgen. het is helaas geen uitzondering; in het vogelasiel krijgen we dagelijks de draadslachtoffers binnen. het zou al veel schelen als vissers wat zorgvuldiger met hun spullen omgingen.

Omdat ze daar aan de verkeerde kant van de weg rijden. Ik werd daardoor ook bijna een keer aangereden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100