Zouden dieren over miljoenen jaren ook zich heel erg ver hebben ontwikkeld zoals de mens?

De mens is natuurlijk apart, gezien het 'denken' , en niewsgierigheid. Zouden dieren over miljoenen jaren ook zover zijn dat ze nóg veel genieuzer en ontwikkelender bezig zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij mensen denken dat we boven de natuur staan. Maar we zijn de natuur niks minder niks meer. ik hoop het wel trouwens! lijkt me leuk dat ze kunnen praten dan toch haha

Qua nieuwsgierigheid zijn mensen asboluut niet apart. Alelrlei zoogdieren zijn zeer nieuwsgierig. Denk aan koeien ed. Maar verdere ontwikkeling.. Hoewel het zou kunnen, os het onwaarschijnlijk dat dieren zich vrijelijk kunnen ontwikkelen. Mensen voelen zich te snel bedreigd om een intelligente diersoort te laten ontwikkelen. Toegevoegd na 12 uur: [Uiteraard is het zo dat evolutie eenzelfde route kan volgen. Maar niet zolang toppredator Mens nog rond loopt.]

nee nooit, dat leren, wij mensen, hen wel af

De ontwikkeling (evolutie) gaat gewoon door, in alle dieren en dus ook in mensen. Wellicht is er nu wel een aapachtige steeds meer denkvermogen aan het ontwikkelen. Maar dit proces gaat heel langzaam. Een kip zal nooit zo slim kunnen worden als een mens. Maar alle dieren blijven zich continu aanpassen aan hun omgeving, en de best aangepaste zal de meeste nakomelingen hebben.

Absoluut ze zien er niet uit als mensen maar zulen wel hetzelfde denkvermogen en ontwikkelingsvermogen hebben

Op het moment dat een soort 'slimmer' moet worden om te overleven, zal hij dit doen of uitsterven. Dus het zal zeker weer gebeuren als een soort daar beter van word. Maar intelligentie brengt ook een heleboel tegenwerkende dingen met zich mee. Om een voorbeeld te geven: Een groot brein kost ontzettend veel energie, dus er moet voldoende voedsel zijn. (hierdoor heeft de koala bijvoorbeeld hele kleine hersenen ontwikkeld) Daarbij moet je voeding ook goed zijn, onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de mens pas sterk in intelligentie toe ging nemen, nadat hij goed had leren vissen, in vis zitten namelijk essentiële aminozuren en vitamine die daar erg belangrijk voor waren. (er zijn trouwens al chimpansees die echt kunnen vissen met een zelfgemaakte speer!) Het antwoord op je vraag is dan ook ja, dat zou kunnen. Of het ook daadwerkelijk gebeurt is dan weer de vraag, dit hangt van zoveel dingen af dat het niet te voorspellen is. Redmond o'Hanlon heeft ooit gezegd: Als de dinosauriërs niet uitgestorven waren, dan waren zij nu vast net zo intelligent als wij nu. Waarna hij lachend uit beeld verdween, ook hij schat die kans dus blijkbaar net zo klein als ik, vrijwel onmogelijk.. Dit soort dieren staan/stonden namelijk niet erg bekend om hun intelligentie, maar om kracht, snelheid...... Daar werd dus verder op geëvolueerd en intelligentie moest daarvoor wijken.

slimmer worden is ontdekken, en ontdekken is ontwikkelen ofwel evolutie. zowel mens als dier ontdekken, door nieuwsgierigheid en heel vaak door dom toeval. (eureka momentje 'die houden we erin') vind persoonlijk dat dieren hier beter in slagen dan mensen (denk bv aan het milieu we vervuilen ons eigen nest als het ware, alleen lijkt het de mens naar de bol te stijgen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100