Hoe weten die (brutale) meeuwen zo snel te reageren op het brood dat ik aan de eendjes aan het geven ben?

Denk ik mijn gevederde vriendinnen een plezier te doen door ze fijn wat brood te brengen en ja hoor....daar heb je ze weer! Die brutale meeuwen pikken al het brood bij de eenden weg, ze pikken het zelfs weg als de eenden het al in hun bed hebben. Grrr... Hoe kunnen ze dat zo snel in de gaten hebben dat ik daar brood aan het geven ben? Staan ze op de uitkijk of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dieren zijn bepaald niet dom inderdaad. Maar het lijkt me, net als met alle dieren en mensen, een kwestie van honger; Immers, wie honger heeft, echt honger, zal zo snel mogelijk aan voedsel willen komen, ongeacht de brutaliteit die ze erbij tonen.

Nou voor mij zien ze op een kilometer afstand wat je aan het voeren ben, Krengen zijn het. Ze zullen inderdaad erg goede ogen hebben.

Dát horen ze! Jouw eendjes produceren een specifiek geluid als er wat 'te halen' valt. Die signalen horen en interpreteren de meeuwen op afstand óók perfect. Aanvalluuuuuuuuh.....

Een aantal meeuwensoorten zijn gespecialiseerd in het afpakken van andermans eten. Meer dieren leven zo - hyena's bijvoorbeeld. Biologen noemen dergelijk gedrag kleptoparasitisme. Die diersoorten zijn zo geworden door natuurlijke selectie en evolutie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleptoparasitisme

Geluid, en beweging worden door niet alleen door meeuwen, maar door heel veel dieren op grote afstand opgemerkt. Ontwikkeld en nodig om te overleven.

Ze houden ook elkaar in de gaten zodat ze een enorme oppervlakte afdekken als ze elkaar volgen als er wat te halen valt. Eenden voeren is trouwens slecht voor de waterkwaliteit en voor de eenden.

meeuwen zijn sneller dan eenden (handig als je wat uit het water moet oppikken of iets kan vangen wat uit de lucht valt) ze maken ook erg veel kabaal en kijken flink wat in het rond (ook erg makkelijk op zee om een vissersboot te spotten overigens want daar valt altijd wel wat te halen) ik denk dat ze zoveel kabaal maken dat ze van elkaar horen dat er wat te eten is. en als er 1 aasgier het brood van de eendjes spot dan komen er al heel snel veel meer meeuwen bij die heel gierig gebruik maken van hun snelheid en wendbaarheid (het arme logge trage eendje heeft dus het nakijken in veel gevallen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100