Waarom krijg je meer meer mutaties naarmate je ouder wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een cel deelt zich , en moet zich precies herhalen ,herhalen ,enz . Net als met dat spelletje ,ik zeg wat in iemands oor ,en die persoon moet dat weer bij een ander in z'n oor fluisteren ,en die persoon moet dat weer bij de volgende persoon in z'n oor fluisteren enz enz . De info die zo door gegeven wordt vervormd ,veranderd van zelf . Zeker waar veel ruis ,herrie is tijdens het doorgeven . Zo gaat het makkelijk gezegd ook met die cellen , en dan de ruis en de herrie zijn de omgevingsfactoren , zoals al genoemd in de antwoorden , dus het kan van zelf fout gaan ,maar straling , chemie ,vergif, enz kunnen de boel ook aardig de verkeerde kant ophelpen . Gelukkig ruimt het lichaam de verkeerde meestal op , maar ja meestal is niet altijd . En dan kan je een gezondheid probleem krijgen .Dus ja naar mate je ouder wordt meer delingen ,en meer kans op mutaties .

Door de aftakeling van je lichaam en je immuumsysteem.

Het tempo van de mutaties kan wel gelijk blijven. Hoe ouder je wordt hoe meer mutaties dat totaal worden.

Het lichaam kent allerlei manieren om schade te repareren. Maar uiteraard kan dat niet perfect. Er komen steeds meer foutjes/mutaties bij. Maar er is ook een evolutionaire component: mutaties die optreden nadat de kinderen zijn geboren, komen niet meer voor natuurlijke selectie in aanmerking. Logisch. Dus de oorzaak van dat soort mutaties, zal nooit door de evolutie worden aangepakt. Dit maakt ons leven eindig.

Omdat je gedurende je leven bloot staat aan kosmische straling. De kosmische straling beschadigt de cellen steeds meer, waardoor de kans op mutaties steeds groter wordt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/DNA-schade
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kosmische_straling

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100