Voelen vrouwen zich tijdens de ovulatie meer aangetrokken tot mannen die qua lichaamsbouw veel verschillen van hun?

Ik heb gelezen in een onderzoek waar al meerdere onderzoeken naar zijn geweest dat vrouwen die in hun ovulatie zitten ( de laatste week voordat vrouwen ongesteld worden) zich meer aangetrokken voelen tot mannen die qua symetrie in lichaamsbouw veel verschillen van genen.
Waarom zou dit zo zijn en is het van belang om een partner te hebben die qua symetrie in lichaamsbouw veel van jou genen moet verschillen? Welke functie heeft dat nu nog en wat zijn de gevolgen hiervan?

Is het eigenlijk nog wel van belang om veel qua genen van elkaar te verschillen? Ik begrijp zelf ook dat je natuurlijk niet met een familie lid iets moet beginnen.

Toegevoegd na 3 uur:
Want heel even kort.. het slaat toch helemaal nergens op dat wij zo denken? Want zelfs met een man die niet zo groot en sterk is kunnen wij toch ook net zulke mooie kinderen en sterke kinderen krijgen als met een grote en sterke man?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door een man te selecterem op zijn genen, ben je op zoek naar de sterkste combinatie. Zo kan je kindje geboren worden met de beste combinatie genen. Dus tijdens de ovulatie willen vrouwen graag een man die vooral heel sterk en gezond eruit ziet. Omdat ze het beste willen voor hun aanstaande kind. Dat de genen van die man dan heel erg anders zijn dan je eigen heeft alleen maar voordeel dat het genenpakketje nog sterker kan worden. Wanneer deze periode voorbij is, kiest een vrouw doorgaans voor een zachte lieve man. Die heel teder voor de kinderen zou kunnen zorgen. Dus als conclusie vrouwen zijn idd lastig en verwachten van hun man dat die 2 kanten heeft in 2 verschillende periodes van de maand. En de man heeft geen keus dan zich aan te passen.

Ze willen dan graag een sterke, grote, 'hardhandige' man hebben om 't bed mee te delen. Tijdens de opvoeding willen ze juist een tedere, zachtaardige man. Puur bepaald door evolutie! Toegevoegd na 35 seconden: Met 'opvoeding' bedoel ik dus: samen de kinderen opvoeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100