Wij kunnen beter geen rauw vlees eten vanwege de bacterien die erop zitten en die je er niet af kunt wassen, zie ook de link van willem wever.
Wat in dit verder prima stukje niet staat maar volgens mij WEL zo is, is dat VERS geslacht vlees geen schadelijke HOEVEELHEDEN bacterien bevat.
Het is tijdens het schoonmaken en vooral het bewaren dat de bacteriën zich heel snel vermenigvuldigen.
Dus dan zou je in theorie echt net geslacht vlees wel rauw moeten kunnen eten (maar over smaak valt te twisten, ik heb wel eens per ongeluk half rauwe kip gegeten, zelfs ZONDER het risico op salmonella hoef ik NOOIT geheel rauwe kip, brrrrrr).
Heel vroegen hielden mensen geen beesten maar ze jaagden er wel op dan dan werd het beest meestal meteen geconsumeerd, dus ten eerste was het gestel van deze mensen er beter op ingesteld (bacteriedodende zeep die nu op ieder aanrecht staat hadden ze ook niet) EN ze aten het dus kakelvers
- Bronnen:
-
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/e...