hoe kan het dat soms je ogen een andere kleur hebben?

gisteren vertelt iemand mij dat ik prachtige groene ogen heb terwijl ik toch echt dacht dat ze bruin waren:p. vandaag keek ik weer en nu zijn ze gewoon bruin. ik hoor wel eens dat het aan je kleding ligt, maar heb allebei de dagen zwart aangehad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ik heb dat ook wel eens gezien. Ogen hebben de kleur die de waarnemer waarneemt. Er is dus best wel eens sprake van optisch bedrog. Als je bijvoorbeeld hebt gehuild is het oogwit roder en lijken bijv. groene/grijze ogen groener dan normaal. De kleur van je ogen is duidelijker te zien als er veel licht in schijnt. En hoe meer licht in je ogen, hoe lichter de kleur van je ogen is. Maar het heeft zeker ook te maken met de reflectie van kleuren om je heen op je ogen, dus ook de kleding die je draagt. Wellicht speelt de invalshoek van het licht in je ogen ook een rol. Maar dat durf ik niet te zeggen.

Meestal ligt dat aan de lichtinval. Je irissen weerkaatsen het licht dat erop valt, en daardoor kan de kleur soms anders lijken.

Als laatste optie zou het natuurlijk ook gewoon kunnen zijn dat diegene die jouw een complimentje gaf kleurenblind is. Mijn man is kleurenblind en is overtuigd dat mijn dochter groene ogen heeft terwijl de rest van de wereld toch echt bruin ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100