Wat zit er allemaal in menselijk zweet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Samenstelling zweet per liter Natrium 1200 mg Chloride 1000 mg Kalium 300 mg Calcium 160 mg Magnesium 36 mg Zink 1,2 mg IJzer 1,2 mg Mangaan 0,06 mg Koper 0,06 mg Melkzuur 1500 mg Ureum 700 mg Ammoniak 80 mg Fosfaten / sulfaten 40 mg Pyrodruivenzuur 40 mg Vitamine C 50 mg De rest is water.

Bronnen:
http://www.runinfo.nl/water.htm

Vocht en zout ;-)

Bijna 100% is water en een beetje zouten, dat is allemaal ruikloos, en de vrijwel onmeetbare fractie vluchtige componenten (oa boterzuur) maken dat je het ruikt EN het rare is dat dat geurcomponenten soms wel lekker ruiken en soms niet Kom je in een voetbalkleedkamer direct na de wedstrijd en heb je zelf meegedaan vind je het niet eens slecht ruiken, kom je zelf net uit bad en ben je helemaal fris en gepoederd zeg maar, stinkt het vreselijk

Als de temperatuur in het lichaam te veel stijgt worden de eccriene klieren gestimuleerd. Deze scheiden dan een waterachtige substantie af die de basis van het transpiratievocht vormt. Dit vocht wordt naar de huid afgevoerd. Het laagje vocht dat hierdoor op de huid komt te liggen koelt snel af waardoor ook het lichaam afkoelt. In reactie op emotionele gevoelens worden de apocriene klieren gestimuleerd. Het transpiratievocht dat door de apocriene klier wordt uitgescheiden bestaat voor een deel uit een olieachtige substantie. Samenstelling zweet Zweet bestaat voornamelijk uit water, zout en zuren. De samenstelling van zweet kan onderverdeeld worden in ongestimuleerd en gestimuleerd, oftewel niet opgewekt en opgewekt zweten. Dus: 1) de belangrijkste stoffen in zweet zijn water en mineralen. 2) de samenstelling van zweet is niet constant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100