Mijn ouders zijn 1.67m en 1.78m groot en ik ben 1.85m groot en ik ben pas 15. Hoe kan dit?

Ik ben een jongen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De jongste generatie van nu is veel langer doordat ze weer anders eten dan de oudere generatie. De mensen worden steeds langer en vooral in het noorden van Europa is dit zo altijd al geweest. Met name de Nederlanders behoren tot de langste mensen. Kijk alleen maar eens in heel oude huisjes van heel vroegere tijden, in musea ed. zijn ze nog te bezichtigen. De deuren en plafonds zijn zo veel lager en de bedstedes daar kan deze generatie alleen maar in zitten. Vroeger waren de mensen dus veel kleiner, want voor hen was dit een normale hoogte. Ik denk zelf dat het ook te maken heeft met de groeihormonen die tegenwoordig veel in het vlees zitten en met name in supermarkt vlees. De jeugd nu eet meer van dit vlees dan de oude generatie en ik denk dat het hier ook mee te maken kan hebben. Zelf ben ik 1.70m en mijn man 1.80m. Onze zoon van 16 is nu ook al bijna 1.90m dus, je bent bij lange na niet de enige als ik zo op zijn school kijk!!

Je hoeft altijd niet op je ouders te gelijken. Je kan genen hebben van andere of vroegere familieleden.

Hoe groot je wordt wordt bepaald door zowel omgevingsfactoren (oa voeding) als genen. Het is niet uitzonderlijk dat je groter bent als je ouders(ik was dat ook) dat komt tegenwoordig veel meer voor als vroeger. De mens word steeds langer en heeft zeker te maken met dat we meer over voeding weten als vroeger. Tegenwoordig is er veel mogelijk en kan je bv groeihormonen krijgen indien je te klein zou blijven of groeiremmers als je te groot word. Maar je bent die je word vind ik persoonlijk ik zou er niet mee zitten,maar mogelijkheden zijn er wel als je er mee zit.

Meestal worden jongens het gemiddelde van de ouders + 12cm. Dat is bij jou 184,5 cm. Dus dat klopt ongeveer wel.

Er zijn allerlei sommetjes. Jongens doen ze lengte moeder + lengte vader/ 2 + een aantal cm meer (ca 10), voor meisjes trekken ze er die lengte af. Dus met jouw ouders zou jij als jongen 1,83 worden en was een een meisje 1,73 ECHTER er speelt toch meer mee want ik ken geen ENKEL gezin met meer jongens die precies even groot zijn, dat scheelt vaak ook nog wel 5-10 cm tussen de langste en de kortste. Dus in jouw geval is 1,83 het gemiddelde maar als je meer broers hebt verwacht ik zelf dat er een aantal langer worden dan dat en een aantal korter. Tot slot, en die is een beetje flauw, als je ouders al een paar cm zijn gekrompen (als je ouder wordt krimpt je weer) dan neem je mogelijk een te laag uitgangspunt Maar jouw lengte is dus niet gek gezien je ouders, je zou nog wel iets groter kunnen worden maar de 2 m zou je in theorie niet moeten bereiken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100