Waarom bestaan er nog steeds apen, wij zijn er toch uit voort geëvolueerd?

Toegevoegd na 1 dag:
Blijft fascinerend! Bedankt voor alle inbreng! :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de evolutie is alles bepaalt ,door veranderende omstandigheden, toevalige mutaties en natuurlijke selectie. Ook een afsplitsing van de 'grote' groep, kan nog steeds twee kanten op gaan. De afsplitsing kan beteken nieuwe, andere kansen van ontwikkeling, die mogelijk op den duur beter uit pakt dan de oude situatie. Maar ook kan het beteken dat de afsplitsing het zonder de grote groep het niet gaat redden. Ergens heeft de mens een gemeenschappelijk ouder gehad, waar ook de apen uit voort gekomen zijn. Maar niet alleen de apen, genetisch gezien lijkt de muis heel erg veel op dat van de mens, zoveel dat je de conclusie moet trekken dat de muis en de mens ook een gemeenschappelijk ouder heeft gehad! Dus ook de apen en de mensachtige. Het feit dat er nog steeds apen zijn komt omdat deze ontwikkeling, gezien de leeftijd van de aarde en de ontwikkeling van de evolutie, pas heel recent is. Voor ons een niet te overziene lange tijd, voor de evolutie pas net aan de gang.

Nee. We zijn niet uit apen ge-evolueerd. Apen en wij hebben gemeenschappelijke genetische voorouders, waaruit zij en wij ontstaan zijn.

Omdat mensen niet uit apen zijn geëvolueerd,maar wij een 'andere soort' zijn welke torenhoog boven de dierenwereld uitstijgen,en dit ook altijd al hebben geweest! Uw vraag is heel terecht,waarom is de „inferieure” mensapenfamilie er dan nog steeds, maar bestaat er van de veronderstelde tussenvormen geen enkele meer, terwijl die toch hoger ontwikkeld zouden zijn geweest? In deze tijd zien wij chimpansees, gorilla’s en orang-oetans, maar geen „aapmensen”. Lijkt het waarschijnlijk dat alle recentere en — naar wordt verondersteld — hoger ontwikkelde „schakels” tussen mensaapachtige wezens en de moderne mens uitgestorven zijn, maar de lagere mensapen niet? Wel hier laat het fossielenverslag de evolutionisten erbarmelijk in de kou staan !Bij sommigen bestaan ze misschien wel in hun verbeelding,maar de ontbrekende schakels tussen de mens en de mensapen zijn er niet. In het fossielenverslag vormen ontbrekende schakels inderdaad 'de regel'.

Omdat de soorten in de evolutie zijn ontstaan als de takken aan een boom (daar zijn ook mooie plaatjes van ik zal er één zoeken) Je hebt hoofdtakken en kleinere takken en twijgjes enz Een twijgje aan een hoofdtak "links" is dus nauwelijks verwant aan een twijgje van de hoofdtak rechts. 2 twijgjes aan hetzelfde takje staan al weer dichter bij elkaar zie ook de link met een aardige opsomming van een aantal typen (die voor een groot deel dus uitgestorven zijn) Toegevoegd na 18 minuten: gevonden, voor de bron zie link 2 het is maar een klein deel van het plaatje maar voor dit doel mogelijk illustratief. Andere dieren (tijgers, mieren) zijn dus al in een eerder stadium afgesplitste Er is nog een beroemd plaatje van Ernst Haeckel maar daarvan is de wetenschappelijke onderbouwing op zijn minst discutabel

Bronnen:
http://library.thinkquest.org/26070/data/d...
http://www.kennislink.nl/publicaties/evolutie

Neem de familie Jansen. De familie Jansen heeft twee zoons, Erik en Willem. Erik trouwt met Petra Pietersen, en krijgt weer een zoon, Richard. Willem trouwt met Ellen Smit, en krijgt een zoon Dennis, en een dochter Michelle. Van de volgende generatie trouwt Richard met Janna Karelse, en zij krijgen een zoon, Johan. Dennis trouwt met Petra Paling, en krijgt twee dochters, Karla en Louise. Michelle trouwt met Erik Visser, en krijgt een zoon, Chris. De vier kleinkinderen van de oorspronkelijke familie Jansen heten nu: - Johan Jansen - Karla Jansen - Louise Jansen - Chris Visser Als Chris Visser van een Jansen afstamt, waarom zijn er dan nog Jansens? *** De aap stamt niet alleen af van de aap, de mens is er nog steeds een voor elke geldige definitie van aap die al de andere apen ook omvat. (Ik ga niet zeggen "we stammen niet af van apen, we hebben een gemeenschappelijke voorouder", omdat die gemeenschappelijke voorouder naar alle waarschijnlijkheid ook volledig aan die definitie die een aap maakt zal voldoen.) Als je vanuit de grote groep kleine groepjes hebt die elk hun eigen weg gaan, betekent het ontstaan van een klein groepje niet dat de grote groep ineens dient te verdwijnen. Je ziet dit fenomeen in allerlei gevallen tegenwoordig terug: mensenmassa's die een kant oplopen waarvan mensen zich afsplitsen betekenen ook niet het einde van de mensenmassa. Nesten kittens waarbij er twee van de 5 worden weggegeven betekenen niet dat de overgebleven kittens acuut overlijden. Een beetje logisch nadenken zou je in dit geval dus al kunnen laten zien waar het mis gaat met je gedachtegang; hoe kom je erop dat de groep van oorsprong gelijk geheel af moet sterven als er een afsplitsing ontstaat? Toegevoegd na 3 uur: "De aap stamt niet alleen af van de aap" moet natuurlijk zijn "De mens stamt niet alleen af van de aap", maar dat hadden jullie waarschijnlijk al geraden.

Zoals er vandaag nog verschillende soorten apen bestaan,verschillende soorten muizen,verschillende soorten eekhoorns ezv,zo bestonden er vroeger ook ooit eens verschillende soorten mensen. Dit zijn de uitgestorven mensensoorten. Het aller bekendste voorbeeld zijn de Neanderthaler en de Homo erectus. Laat mij verwijzen naar het antwoord dat Ed Dijst hierover al gegeven heeft,ik ben het zeer met zijn antwoord eens,maar ook met het antwoord van de meeste zo niet alle anderen daar,op "Goeie Vraag" van twee jaar geleden: http://www.goeievraag.nl/vraag/soorten-mensen-bestaan.483#antwoorden

Je gaat er blijkbaar van uit dat de mens is geëvolueerd en de andere apensoorten niet. Dat is onjuist. Alle soorten evolueren. Ook impliceer je een zekere 'verbetering', en dat die alleen tot zoiets als de mens leidt. Dat is een oordeelstoevoeging, en daardoor niet wetenschappelijk en dus onbewijsbaar. In dezelfde redenering zal een olifant vinden, dat hij is geëvolueerd, en 'dus' verheven is boven de mens. Een leuk feit is, dat onze voorouders tussen 150.000 jaar geleden en ca. 60.000 jaar geleden, en wel die buiten Afrika, in aantal *enkele honderden* waren. Enkele honderden. Je leest het goed. Jouw bestaan heeft dus aan een zijden draadje gehangen. Welke conclusie trek je daar uit? Daarom bestaan er nog steeds apen.

Bronnen:
NWT Magazine 79-9, sept 2011 blz. 21

De mens is Gods handtekening onder de schepping. Door een paar halve schedelfragmenten te vinden waar bovendien veel discussie over is, bewijs je nog niet dat de mens van de apen-primaten afstamt. Het is omgekeerde bewijskunde, men wil van de apen afstammen en zoekt bewijzen. Veel mensen willen namelijk liever een veredelde aap zijn, dan een schepsel van God en verantwoording afleggen. Opvallend hierbij is Mitochondrial DNA dat aantoont dat we slechts van 1een mensenpaartje afstammen. Dit is in lijn met God´s Woord. De mens is gemaakt naar het evenbeeld van God en gemaakt om te heersen zie genesis. Wij hebben een menselijke geest ontvangen gekoppeld aan goed en kwaad. Deze daalt in de moederschoot in en werd bij Adam ingeblazen door God. Om die reden zie je apen niet bidden, lofprijzen-zingen, bij de psychiator en in auto´s rijden..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100