Kan een ijsbeer aan de rand van de zuidpool overleven en omgekeerd, kan een pinguin op de noordpool overleven?

Een ijsbeer is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheid om in het water te kunnen jagen, vandaar mijn opmerking "aan de rand".
Als het daadwerkelijk zou kunnen, is het dan een optie om de ijsbeer op de zuidpool te laten voortbestaan, omdat de noordpool steeds meer ijsloos wordt of gaat dit evolutionair gezien te snel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In beide gevallen zal het antwoord ja zijn, alleen zou het niet goed zijn voor de pinguins op Antarctica. De pinguins zijn er niet aan gewend dat ze op het "land" ook roofdieren tegenkomen, zij hebben hier geen overlevingstactieken voor, dus de kans zal groot zijn dat dan in no-time het aantal pinguins drastisch gedecimeerd zal worden.

Aangezien de ijsbeer een geevolueerde Kodiakbeer of grizzlybeer is,en bewezen is dat zij zich zelfs met Grizzlyberen paren en daar jongen van komen,(zag ik op tv),en daar zorgden deze beren zelf voor zonder inmenging van mensen) vind ik het zeer aannemelijk dat ijsberen overal waar beren in het wild leven ook kunnen overleven.En al dat groen dan in de natuur,terwijl de ijsbeer wit is???Een ijsbeer is zo slim dat hij weet dat zijn neus zwart is,bijgevolg bedekt hij zijn zwarte neus met zijn witte poot,zodat zijn zwarte neus tijden een hinderlaag niet te zien is. Zo zal een ijsbeer in een groene natuur leren zich in te vrijven met groen gras en aarde,om zo in zijn omgeving op te gaan. Waar de ijsbeer vandaan komt zie je hier,sommigen zeggen van de Grizzly,de meesten zeggen bruine beer,ik hou het op de Kodiakbeer. http://nl.wikipedia.org/wiki/IJsbeer http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20101210_evolutie01 Zie op de volgende site vanaf:"Dé vraag die op ieders lippen brandt: zal de ijsbeer zich weten te redden/aan te passen mocht het klimaat zo snel opwarmen dat het noordpoolijs met de helft of meer inkrimpt?" http://www.jandesmet.net/ijsbeer.html Evolutie? In principe kan voortplanting tussen verschillende soorten aan natuurlijke evolutie worden toegeschreven. Maar onder impuls van de klimaatverandering gebeurt dat over een heel korte periode en wordt de genetische diversiteit bedreigd. Zie daarvoor: http://www.hln.be/hln/nl/2661/Bedreigde-Dieren/article/detail/1198118/2010/12/20/Seks-met-andere-soorten-nieuwe-dreiging-voor-ijsbeer.dhtml en: http://zaplog.nl/zaplog/article/ijsbeer_blijkt_ierse_emigrant In deze laatste staat ook meer over de herkomst van de ijsbeer.

Misschien gaat de ijsbeer dan wel de pinguïn opeten, dus laat ze maar zitten waar ze zijn, dat heeft zijn reden.

ik begin met het tweede deel van je vraag namelijk kan een pinguin op de noordpool leven: een heleboel in elk geval niet, pinguins in safaripark gaan s'winters zelfs naar binnen omdat het te koud is. Sommige soorten leven namelijk ook op warme plaatsen zoals Australie. dan is er ook nog een heel groot verschil tussen de noord en zuid pool: Het is in de winter ongeveer min 34 graden op de noordpool. In de zomer is dat ongeveer tien graden. Op de zuidpool ligt de temperatuur in de winter een stuk lager. Hier is het ’s winters ongeveer min zestig graden en in de zomer tien graden. ook zijn er grote verschillen in windsnelheden en luchtvochtigheid. Dit alles tezamen maakt dat deze extreme verschillen niet zomaar te overbruggen zijn door dieren van noord naar zuid te sturen of andersom.

Bronnen:
http://www.schooltv.nl/eigenwijzer/project...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100