Als iemand geboren wordt, om 5 vóór middernacht het hoofd, en om 5 ná middernacht de rest, mag hij dan 2 dagen z'n geboortedag vieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. De baby is pas officieel geboren wanneer hij/zij volledig uit de moeder is.

Zo lang duurt het niet nadat het hoofdje eruit is. De geboortedag is de dag, dat het kind echt is geboren dus in zijn geheel de wereld mag aanschouwen.

5 na middernacht, meestal kijkt de gyn pas zodra het kleintje op de buik van moeders ligt.. maar 10 min met zn hoofdje erbuiten vind ik wel erg.. mijn vriendin en kleintje hebben geluk gehad zo te horen. en sja.. van mijn part vier je het ook 9 maanden voor je eigenlijke verjaardag.. of 12x in het jaar.. een rede voor een feestje is nooit weg ;)

ja dat mag,het mag zelfs 365 dagen per jaar

Degynacoloog kan het ook aan je vragen wat de tijd ongeveer was. Dat deed ie bij ons ook. In dit geval zou je iets kunnen smokkelen. Als er al iemand op die dag jarig is, of koninginnedag of 1 april ofzo. Die paar minuutjes maakt ook niet uit. Ik heb wel eens gehoord dag een tweeling op verschillende dagen geboren worden. Een voor middernacht en een erna. En zelfs in 2 verschillende jaren. Oudejaarsdag en nieuwjaarsdag. Maar dan moet je wel goed mikken ;)

Nee dat Vind Ik Niet, ALS Je Voor twaalfen Ben geboren Ben Je op de dag jarig!!

Wanneer het `hele kind` geboren is, die dag telt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100