kunnen dieren ook aids krijgen?

zoals paarden? die fokken ze, maar een hengst dekt meerdere merries. krijgt die dan een aids?? of met andere dieren... leeuwen, honden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naast mensen-AIDS bestaat er ook katten-AIDS en apen-AIDS. AIDS is de ziekte. Het virus dat die ziekte veroorzaakt, wordt HIV genoemd bij mensen: Human Immunodeficiency Virus. Bij katten heet het virus FIV: Feline Immunodeficiency Virus. Bij apen heet het virus SIV: Simian Immunodeficiency Virus. Je ziet dat het eerste woord steeds de verengelste Latijnse naam van de geïnfecteerde soort is.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Feline_immuno...
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_immunod...
http://en.wikipedia.org/wiki/Simian_immuno...

helaas kan ik uit ervaring zeggen dat katten ook aids (fiv) op kunnen doen. deze fiv heeft niets te maken met mensenaids (hiv), en is dan ook niet overdraagbaar naar mensen. vooral bijtwonden kunnen ads overbrengen, vandaar dat vooral ongecastreerde katers risico lopen. ook sexueel contact (nekbeet) kan het virus overbrengen. mijn twee aids-katten kregen, door de lage weerstand, vaak oogontstekingen, ontstekingen in de bek, en diarree. op een gegeven moment stapelen de problemen zich zodanig op, dat in laten slapen nog de enige optie is. mijn katten zijn maar 8 en 11 geworden.

Bij mijn weten is het virus zelfs van apen overgebracht op de mens. Welke handelingen daar voor nodig zijn geweest is m.i. niet moeilijk te raden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100