zijn er bewijzen voor de-evolutie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat bedoel je precies met de-evolutie? Bedoel je het kwijtraken van eigenschappen die eerder zijn verworven? Dat is iets dat heel regelmatig voorkomt. Evolutie is namelijk niet een proces dat continu in dezelfde richting verloopt. Evolutie verloopt in die richting die op dat moment, en in die omstandigheden, de beste overlevingskansen biedt. Neem bijvoorbeeld de vissen. De voorlopers van de vissen hadden geen vinnen en geen zwemstaart. De evolutie heeft ervoor gezorgd dat vissen vinnen en zwemstaarten kregen, omdat die grote voordelen boden in het water. Toen de vissen het land opgingen, waren vinnen en zwemstaarten juist een nadeel. De evolutie heeft er toen voor gezorgd dat de eerder verworven vinnen en zwemstaarten verdwenen, en plaatsmaakten voor poten en gewone staarten - of helemaal geen staarten. Sommige dieren zijn miljoenen jaren later van het land weer het water in gegaan. Voor hen waren poten niet handig. Zij evolueerden dus opnieuw vinnen en zwemstaarten - die eerder verworven werden, toen verworpen werden, en nu weer verworven werden. Zo zijn er meerdere voorbeelden. Het is maar net welke eigenschap op een gegeven moment, in een gegeven situatie, nodig is. Of juist overbodig is. -- Is dit wat je gedachten had bij het stellen van de vraag? Als je iets anders bedoelt, laat dat dan weten, dan zal ik kijken of ik daar op in kan gaan.

Nee, daarom heet het ook wel de 'evolutie-theorie'

Ja. Een algemeen argument is dat als je om je heen kijkt je overal ziet dat van nature alles aftakelt. Mens, dier en zaken raken verweerd, veroudert en verzwakt. Alles wordt juist minder in plaats van beter. Een specifieker argument is dat bijvoorbeeld taal vroeger veel complexer en hoogstaander was dan heden ten dage. Er zijn minder synoniemen, slimme grammatica constructies en dergelijke. Onze communicatie versimpeld. Er zijn veel meer van dit soort argumenten.

Er zijn in zoverre bewijzen voor devolutie dat dit een normaal onderdeel is van evolutie. Alle soorten veranderen constant. Veranderingen die niet werken (oftewel waar de soort minder sterk/flexibel/fit wordt) worden ook wel devolutie genoemd. Maar tegelijkertijd zijn er ook veranderingen die wel werken. En de opeenvolging van deze veranderingen in de evolutie. Dit gaat altijd te samen met devolutie. Devolutie zoals in bijbelse kringen ook wel genoemd dat we vroeger perfect worden en tegenwoordig steeds een beetje minder daarvoor is geen echt bewijs (behalve eventueel de bijbel) . Maar wel heel veel bewijs wat dit tegenspreekt.

Kijk bij het kleine grasparkietje bij zijn vleugeltjes die ooit handjes waren, je zou hem zo wantjes aan trekken. Volgens veel wetenschappers zijn de dino's de voorouders van vogels.

Evolutie is in feite bewezen maar de mensheid blijft met een probleem zitten. Het feit dat evolutie honderduizenden tot miljoenen jaren duurt voordat je verandering in soorten kan waarnemen. Omdat de mens pas de laatste eeuw bezig is met evolutie kunnen we wel vele feiten opnoemen maar we kunnen het eigenlijk nooit hard bewijzen omdat het nooit met onze eigen ogen hebben mogen meemaken. Dat is de reden waarom het nog steeds de evolutie-theorie heet. Als bewijs kan je talloze genetische stambomen opnoemen die met behulp van het DNA van organismen in elkaar zijn gezet om zo de verwantheid tussen soorten te kunnen zien. Evolutie vindt altijd plaats en is een doorlopend proces alleen zullen wij als mensheid het niet meemaken.

Hoe de natuurwetten, energie, tijd, materie, licht, geluid zijn ontstaan heeft men wetenschappelijk geen antwoord op. Dit valt formeel niet onder de evolutietheorie. Hoe de menselijke geest is ontstaan heeft de wetenschap ook geen antwoord op, slechts suggesties. Het ontstaan van leven is veel en veel ingewikkelder als men aanvankelijk dacht en kan niet zomaar ontstaan. Eiwitten bestaan uit linksdraaiende aminozuren. Eén rechtsdraaiend aminozuur erin, en het werkt niet meer. De oorzaak is dat de levende cel een machinerie heeft die uitsluitend linksdraaiende aminozuren maakt. Dit is dus zeker geen bewijs. Wat betreft evolutie daar zijn zoveel verschillende meningen over en is zo ingewikkeld omtrent mutaties dat het afhangt van welke professor de verklaringen geeft of dit mogelijk is. Hetzelfde geldt met de fossielen, welke professor het uitlegt wat bewijs is. Een feit is wel dat veel echt keihard bewijs ontbreekt. De wens is de vader van de gedachte of men maakt gebruik van cirkelredenaties. Gelovigen hebben hun theorieen over ingrijpen door God en Intelligent Design en geloven in micro evolutie en Darwinisten geloven dat alles geevolueerd is en wij dus van apen afstemmen oftewel een oerslijmpje dus macro evolutie. Ik zou zeggen kijk naar de mooie natuur en in de spiegel, kan dit alles vanzelf ontstaan zijn of zit hier een gedachte achter..

Argumenten uit mijn biologie boek: - veranderingen in genotype - natuurlijke selectie - het ontstaan van nieuwe soorten - fossielen - overeenkomst in bouw - overeenkomst in embryonale ontwikkeling - rudimentaire organen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100