Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarvoor dient DNA-replicatie precies? En wordt er per keer slechts één kopie gemaakt van de DNA-streng?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Biologie
2.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

In een cel vindt eerst DNA-replicatie plaats, waarbij de oude DNA streng 1 keer wordt gekopieerd en dus twee DNA strengen ontstaan. Vervolgens vindt er celdeling plaats: in elke cel komt 1 van de 2 DNA strengen terecht. Er zijn ook cellen waarin geen DNA-replicatie en celdeling plaatsvindt. Deze cellen begeven zich in een soort 'rustfase', een fase waar de cel nooit meer uitkomt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hersencellen en skeletspier cellen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

DNA-replicatie is om nieuwe cellen te maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
DNA replicatie is om bij celdeling te zorgen dat de nieuwe cellen ook weer over de juiste genetische informatie beschikken.

er wordt per keer in principe 1 kopie gemaakt omdat je het HEEL plastisch gezien je kunt voorstellen als een ritsluiting. Die bestaat uit 2 complementaire delen.

Dan ritst hij open en kan er een nieuw "tegendeel" tegenaangezet worden. Ik heb een plaatje gevonden waar je dat wel aardig aan kunt zien
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
amigo
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding