Mijn vraag is: Hoe komt het dat in de ochtend 1.86 m ben, en dat ik in de avond 1.845 m ben? En wat mag ik dan als officiële lichaamslengte nemen?

officiële lichaamslengte daarmee bedoel ik, op mijn id etc.

Ben trouwens 17 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toevoeging op wat Guido hierboven zegt: Je krimpt inderdaad in de loop van de dag. Dit heeft te maken met de neerwaarte druk (zwaartekracht). In je ruggenwervel (onder andere) Heb je kleine kussentjes tussen de wervels. Deze worden door de druk ingedrukt. Dus in feite krimp je. Zou je in de ruimte blijven waar geen zwaartekracht is en dus geen druk op je lichaam, dan ben je gedurend elke seconde evenlang. En inderdaad: Hou de lengte van je IDkaart of je overdag lengte aan. Als je echt gaat groeien, dus je wordt 1.87 bv, dan moet je alleen je overdag lengte aannemen en niet je ID. maar dat lijkt me logisch!

In je slaap groei je altijd een klein beetje, en overdag krimp je weer, de lengte van de dag en avond zal ik aanhouden, en niet die als je net wakker word :)

dit komt door de zwaartekracht, die duwt je iets naar beneden. dit principe werd veel gebruikt bij de dienstplicht. je werd namelijk afgekeurd als je langer was dan 2 meter. sommige mensen kwamen liggend op een bed aan zodat ze 201 cm waren in plaats van 199 cm zodat ze werden afgekeurd

Bronnen:
http://www.exo.science.ru.nl/bronnen/biolo...

Het verschil in lengte tussen de ochtend en avond kan enkele centimeters zijn. Dit komt door de waterhuishouding in de tussenwervelschijven. Wanneer je ligt zuigen deze zich vol water. Overdag neemt het weer af door de druk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100