Hoe lang duurt het als je een dode mol of muis begraaft voor al het vlees, de spieren, het vel enz. opgegeten is door bacterieën enz.?

Ik wil hem namelijk opgraven en proberen in elkaar te zetten en te bekijken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oef, dat kan wel een tijdje duren. Je zou dan beter het geheel goed kunnen doorkoken, zodat alles van de botten afvalt zodat je het dan beter kunt bekijken.

uitkoken in de biotex is een betere methode. ik heb ooit een hamster na een maand of 2 weer opgegraven. op een stukje bont na was het beestje helemaal verteerd en vergaan.

deze tijd van het jaar zou dat wel eens in een week of 4 gebeurd kunnen zijn... vorige zomer lag onder de struiken in mijn tuin een dode vogel... achter gelaten door de kat of zo... na een dag of drie zat hij onder de maden... die waren na een week of twee allemaal verdwenen en lieten het skeletje bijna kaal achter, nog een week of twee later waren de botjes helemaal kaal, zagen er grijs-wittig-glanzend uit, de veertjes lagen er nog wel omheen, die waren niet verdwenen... die vogel lag óp de grond, maar ik kan me voorstellen dat een ingegraven diertje onder de grond ongeveer het zelfde lot te wachten staat... ik denk alleen niet dat daar ook maden komen, want de vliegen leggen hun eitjes natuurlijk niet onder de grond... maar er zullen daar wel andere opruimers zijn...

dat maakt nogal verschil, mol of muis. Een muis is zo klaar, aangezien er maar weinig vlees aanzit. Een maand of 2 schat ik. Met dit weer. Een mol is algauw dubbel die tijd.

je kunt hem beter op de grond laten liggen dan is het ein een week of twee zo schoon dat je het skelet kunt gebruiken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100